TRAGA SE ZA KRIVCEM

Požar na Porscheu u Splitu je podmetnut, pronađeni nesporni tragovi kaznenoga djela

Uzrok plamena je otvoreni plamen ili žar, saznaje se iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske
 Jakov Prkic/CROPIX

Požar na Porscheu Panamera koji je izgorio u ranim jutarnjim satima u četvrtak u Stepinčevoj ulici u Splitu je podmetnut. Ekipa za očevid prva je izašla na teren nakon vatrogasaca te je utvrđeno da se radi o kaznenom djelu.

- Uzrok plamena je otvoreni plamen ili žar - saznaje Slobodna Dalmacija iz PU splitsko-dalmatinske.

Za počiniteljem se traga, a tek se trebaju provesti potrebna vještačenja i obavijesni razgovori koji će dodatno usmjeriti kriminalističko istraživanje. Plamen je izbio oko 4,50 sati na parkiranom vozilu. Vatru je gasilo šest vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Splita s jednim vozilom.

image
Jakov Prkic/CROPIX

Porsche je u požaru djelomično oštećen, navodi izvješće. Po fotografijama s terena, vidljivo je da je izgorio i s prednjeg i sa zadnjeg dijela tako da je bilo za očekivati ovakav zaključak stručnjaka za tragove.

Vatra je zahvatila i fasadu zgrade uz koju je bio parkiran. Mjesto događaja su osiguravali policajci do dolaska stručnjaka iz očevidne ekipe koji u Splitu prošloga i ovoga mjeseca imaju dosta posla što se tiče potpaljivanja vozila, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, u ovom slučaju se, za razliku od požara u garaži na Pujankama koji su izbili tijekom prosinca, ne radi o osobi iz krim miljea, već o ugostitelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:01