POLICIJA POTVRDILA

Požar u Čakovcu u kojem su izgorjele drvene barake izazvala su dva djeteta

Iz međimurske policije najavili su da će za dva djeteta biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež
Požar je izbio u utorak, 29. lipnja, oko 19,15 sati u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, na drvenim barakama u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Čakovcu
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Požar u kojem su 29. lipnja u Čakovcu izgorjeli drveni objekti te nagorjeli susjedni objekti nekoliko tvrtki izazvala su dva djeteta, priopćili su u srijedu iz Policijske uprave međimurske, ne navodeći starost djece.

U priopćenju se navodi da se dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dva djeteta s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Požar je izbio u utorak, 29. lipnja, oko 19,15 sati u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, na drvenim barakama u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara i eksploziva, u četvrtak, 1. lipnja, obavljen je očevid te je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, odnosno poduzeta ljudska radnja, u drvenoj građevini. Požar se bio proširio na drveni objekt i metalno skladište te susjedne objekte. Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta, a nagorjeli su susjedni objekti nekoliko tvrtki.

U požaru nije bilo ozlijeđenih građana, dok je troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca s pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Iz međimurske policije najavili su da će za dva djeteta biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:19