KAŠTEL NOVI

Požar u tvornici ribe pod kontrolom, šteta je ogromna: ‘To je jutros gorilo ka ludo‘

‘Još uvijek imamo otvorenih plamenova do koji ne možemo doći jer se velik dio tih komora koje su se nalazile unutar objekta urušile‘
Požar u tvornici za preradu ribe u Kaštel Novom.
Vatrogasci su izašli na teren.
 
 Paun Paunović/Cropix

NOVO, 12:40 - Požar na pogonu za preradu ribe u Kaštel Novom još uvijek nije ugašen, ali je stavljen pod kontrolu, javlja Slobodna Dalmacija.

- To je jutros gorilo ka ludo. Čuli smo da je skladište izgleda bilo puno ribe koje je sutra trebalo ići na isporuku - kazali su nam neki koji su bili blizu požarišta.

- Još uvijek imamo otvorenih plamenova do koji ne možemo doći jer se velik dio tih komora koje su se nalazile unutar objekta urušile, pa je to postao pravi labirint. Kompletni pogon je napravljen od tih panel ploča što nam je stvaralo dosta problema u gašenju, jer su se ti paneli urušavali i poklapali nam puteve - rekao je s požarišta Roko Maletić, zapovjednik DVD-a "Kaštela" i cijele akcije gašenja te ističe kako su ti otvoreni plamenovi izolirani i ne šire se.

- Isto tako pod temperaturom se iskrivila i čelična konstrukcija krovišta pa postoji opasnost da se i ono uruši, zato radi sigurnosti vatrogasaca otvaramo izvana rupe i pomoću njih saniramo što se dade sanirati, a tvornica gabaritno nije baš ni mala – rekao je za Slobodnu Dalmaciju zapovjednik Maletić.

Kaže kako je gašenje prilično naporno je su temperature unutar bile enormne, sigurno i do tisuću stupnjeva.

Na požarištu će tako od početnih tridesetak na koncu biti angažirano oko četrdeset vatrogasaca i devet vozila kaštelanskih DVD-ova "Kaštela", "Mladost" i "Gomilica".

Kako saznajemo pogon je bio pun ribe i ribljih prerađevina, tako da se vjeruje da je šteta ogromna, a točne će procjene nakon očevida dati Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

-Mi ćemo ostati na požarištu sigurno cijeli dan, možda i cijelu noć, ako ne uspijemo doći do točki žarišta. Osiguravat ćemo sve dokle god bude i dimićka, a ima ga još poprilično – kazao nam je oko 12 sati zapovjednik Maletić.


Jutros, oko 6.30 sati, vatrogasci kaštelanskog DVD-a dobili su dojavu o požaru u tvornici za preradu ribe "Nadalina". Vatra je zahvatila pogon koji se nalazi u Kaštel Novom, a od ranog jutra gasi je tridesetak vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila, javlja Slobodna Dalmacija.

- Na terenu su i naši kolege iz Gomilice, ne znamo još točno koliko ih je, kao što ne znamo ni uzrok požara. Radi se, u svakom slučaju, o većem požaru, zahtjevnijim za gašenjem, koji još nije lokaliziran - kazao je za Slobodnu Dalmaciju u osam sati operater DVD-a Kaštela, te dodao kako će preciznije informacije imati oko 11 sati.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:38