OTAC ODBJEGLOG BOŽIĆA

‘Pozivam svog sina da se preda! Čuo se sa sestrom, želi se predati, ali se boji odmazde‘

Očajni otac tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerojatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika

Ante i Ivan Božić

 Cropix/

- Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje - riječi su Ante Božića, oca Ivana Božića, osumnjičenog da je u ranim satima srijede automobilom udario policijskog vježbenika u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Očajni otac tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerojatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

- Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Iako je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio.

Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem. Kontaktirao sam njegovu obitelj smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tijekom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije - emotivan je Božić, koji dodaje kako ga je vijest zatekla u bageru na Čiovu.

image

Policijska potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
image

Policijska potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
image

Policijska potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix

Na prvu nije mogao vjerovati što se dogodilo, ali kasnije se, nažalost, potvrdila istinitost nesretnog događaja koji ga je itekako pogodio.

Njegov sin, tvrdi, mora odgovarati za nedjelo koje je počinio. Rođen je sa dijagnozom ADHD, poremećajem hiperaktivnosti. Bilo je problema, ali nikada agresivnosti. Nikada ništa slično nije ispoljio u krugu obitelji, kaže otac za Slobodnu Dalmaciju.

Što se točno dogodilo, priznaje, teško može dokučiti.

Ante Božić se nešto ranije oglasio i na Facebook, a njegov status pročitajte OVDJE.

Opsadno stanje u Splitu

​U Splitu i na cestama okolnih gradova i općina tijekom srijede trajala je opsežna potraga za Božićem. Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat u noći na srijedu nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen. Odmah je počela potraga za ​vozačem, a u srijedu rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.

Od tada se intenzivno pregledavao svaki dio Solina, a potraga se proširila na šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije. Policija je poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno joj je da je viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga nisu pronašli.

Tijekom večeri je potraga proširena i na područje Šibensko-kninske županije kako bi se nadziralo jedno od naselja u Općini Unešić. Radi se o Čvrljevu, odakle je porijeklom obitelj 29-godišnjaka te postoji vjerojatnost da krene u tom pravcu kako bi našao zaklon kod nekog iz tog kraja. Osim adrese na kojoj stanuje u Solinu, nadziru se i prilazi Čvrljevu te se periodično patrolira i samim mjestom.

Dobro poznat policiji

Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja je zaustavljala sve vrste vozila, zbog čega se stvarala velika prometna gužva, no građani joj na tome nisu zamjerali, nego su poručili da ga uhite što prije.

Kako se neslužbeno doznaje, Ivan Božić dobro je poznat policiji zbog zloporabe droge i krađa. ​Policajac ga je pokušao zaustaviti kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio golfom u punoj brzini.

Mladi policajac ima višestruke ozljede prsišta, nekoliko lomova te ozljede glave. Dežurna liječnica izjavila je novinarima prijepodne da mu je stanje stabilno, ali je životno ugrožen.

image

Policijska potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
image

Policijska potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
image

Policijska potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:44