ROMANTIČNA PRIJEVARA

Poznaniku s društvenih mreža posudila skoro pola milijuna kuna: Dopisivali su se neko vrijeme, pala je na priču...

Ubrzo joj je javio da je zbog problema s porezom završio u zatvoru i da će joj novac moći vratiti tek nakon izlaska na slobodu

Ilustracija

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Pulska policija istražuje slučaj prijevare 48-godišnje žene koja je muškarcu, poznaniku s društvenih mreža, posudila skoro pola milijuna kuna.

Na jednoj internetskoj stranici je upoznala muškarca koji ju je zanimao, a predstavio se kao vlasnik tvornice automobila iz Francuske. Neko vrijeme se s njim dopisivala i nakon određenog perioda je muškarac uspješno zadobio njeno povjerenje.

Nedugo zatim, zatražio ju je da mu posudi novac jer ima problema s karticom, a morao je platiti hotel. Naravno, 48-godišnjakinja mu je htjela pomoći u nevolji i posudila mu je novac. Ubrzo nakon toga joj je javio da je zbog problema s porezom završio u zatvoru i da će joj novac moći vratiti tek nakon izlaska na slobodu.

U razdoblju od 15. lipnja prošle godine do 1. srpanja ove godine posudila mu je ukupno preko 400.000 kuna. Kada je žena shvatila da nema naznake da će novac dobiti nazad, događaj je prijavila policiji.

U tijeku je istraga ove "romantične" prijevare, a policija upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:40