REZULTATI OČEVIDA

Poznat uzrok tragične nesreće kod Novske: Poginuli 78-godišnjak i 79-godišnjakinja, vozač u pritvoru

Nesreće se dogodila jučer oko 7,15 sati na A3 između Novske i Okučana
 Nenad Opačak/Cropix

Nalet kamiona na osobno vozilo, uzrok je teške prometne nesreće u četvrtak na autocesti A3 kod Novske, u kojoj je poginulo dvoje hrvatskih državljana u automobilu njemačkih registracija, priopćila je u petak sisačko-moslavačka policija o rezultatima očevida.

Nesreće se dogodila jučer oko 7,15 sati na A3 između Novske i Okučana, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin, teretnim vozilom zagrebačkih registracija naletio na automobil njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 78-godišnjak.

Na mjestu nesreće smrtno su stradali 78-godišnji vozač i 79-godišnja putnica u osobnom automobili, oboje hrvatski državljani, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.

32-godišnji vozač kamiona je lakše ozlijeđen, naveli su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Višesatnim očevidom na mjestu događaja rukovodila je županijska državna odvjetnica iz Siska.

„Provest će se kriminalističko istraživanje u kojem će se utvrditi sve okolnosti te će se u daljem istraživanju utvrditi i brzina oba vozila koja su sudjelovala u nesreći", rekla je zamjenica ŽDO Matijević Pišonić.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 12:55