SRAMOTNO PONAŠANJE

Poznati pripadnik BBB-a pijan klečao i vrijeđao policajce uoči utakmice: ‘Šta je pe*eri?‘

Bilo je to oko 19.15 sati 15. veljače 2020. godine uoči prijateljsko-humanitarne utakmice između Futsal Dinama i Vukovara 91

Policijsko osiguranje

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Poznatog pripadnika Bad Blue Boysa A. K. (51), koji je prije nepunih pet godina ranjen na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti, totalno je ponijela navijačka atmosfera u Vukovaru pa je odlučio kleknuti na cestu, zaustaviti kolonu navijača te izvrijeđati policajce.

Bilo je to oko 19.15 sati 15. veljače 2020. godine uoči prijateljsko-humanitarne utakmice u vukovarskom Borovom naselju između Futsal Dinama i Vukovara 91, a povodom obilježavanja 20. godišnjice od povratka imena Dinamo.

- Šta je pe*eri, što hoćeš pe*eru ćelavi, pi*ka ti materina – izvikivao je A.K. jednom od policajaca koji su ga upozorili da ne kleči već da ustane i nastavi s kretanjem kako ne bi stvarao gužvu koja se ionako već bila stvorila. Policija je bila primorana postupati pa su ubrzo utvrdili da je A.K. klečao na Kudeljarskoj cesti u Vukovaru sa 1,69 promila alkohola u krvi.

U konačnici je prijavljen zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskog službenika za vrijeme i u vezi obavljanja službe ogriješivši se o članak 17. Zakona protiv javnog reda i mira. Vukovarski sud mu je nedavno dosudio 750 kuna novčane kazne, a s obzirom na to da je kobnog dana uhićen pa je i prenoćio u policiji, kazna će mu se umanjiti za 600 kuna jer svaki započeti dan zadržavanja "teži" 300 kuna. Sud je A.K. ujedno naložio i plaćanje 100 kuna troškova sudskog postupka.

Podsjetimo, na A.K. je maskirani napadač, kako smo već pisali, nedugo nakon što je izašao iz jednog kafića na Maksimirskoj, pucao iz kratke strojnice ispalivši u njega kratki rafal od pet metaka. Jedan mu je metak završio u abdomenu, a zadobio je i ozljede na nogama. Bavio se raznim poslovima, a godinu prije ranjavanja završio je u Remetincu s jednim bivšim specijalcem zbog pokušaja iznude direktora jedne kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:40