ŠOK NA LOPUDU

Poznati ugostitelj brutalno pretukao konobara iz Srbije: ‘Ubit ću te iz pištolja i zakopati na Šunju!‘

Zaposlenik je pitao kad će mu gazda isplatiti plaću i dati obećani obrok, a ovaj ga je zgrabio za košulju i udario glavom o glavu

Plaža Šunj (arhivska fotografija)

 Tonci Plazibat/CROPIX

Vijest o fizičkom nasrtaju lopudskog ugostitelja na svog zaposlenika, državljanina Republike Srbije, odjeknula je mnogo dalje od Elafita, još i više jer je napadač otprije dobro poznat pravosuđu. Početkom tjedna uhićen je zbog sumnje da je radniku razbio nos i prijetio da će ga ubiti. Sukob je eskalirao pa su pretučenom muškarcu u pomoć morali priskočili članovi DVD-a Lopud. Policija je napadača uhitila, a u pretrazi njegove kuće i ugostiteljskog objekta pronađena je manja količina droge, točnije nešto hašiša i tekućine indijske konoplje, što je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave, piše Dubrovački vjesnik.

Podeblji dosje

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako je u ponedjeljak popodne došlo do verbalnog i fizičkog sukoba 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg konobara, državljanina Srbije, zbog nesuglasica oko posla. Obojica aktera bili su pod utjecajem alkohola, a državljanin Srbije prekršajno je sankcioniran prema Zakonu o strancima jer nije imao regulirane dozvole za boravak i rad te zbog kršenja javnog reda i mira.

Ugostitelj napadač, I.G., svojedobno zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Lopud, kojemu je određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana, Lopuđanima je dobro poznat po ranijim ispadima. Jedan od njih je i napad na službenu osobu tijekom policijske intervencije, zbog čega se na dubrovačkom Općinskom sudu protiv njega vodi sudski postupak.

Prema podacima iz Državnog odvjetništva, ugostitelj je već pravomoćno osuđivan što, kako se navodi u obrazloženju rješenja o istražnom zatvoru, ukazuje na njegovu "izrazitu upornost i visoki stupanj kriminalne volje u činjenju kaznenih djela".

Najnoviji incident dogodio se na popularnoj plaži Šunj, gdje je spomenuti napadač ugostitelj koncesionar, a ondje drži i kafić. Upravo ga je tu 28. kolovoza oko 17 sati zaposlenik M.M. pitao kad će mu isplatiti plaću i dati obećani obrok. Ničim izazvan, ugostitelj I.G. državljanina Srbije na to je zgrabio za košulju, povukao prema sebi i snažno udario glavom o glavu.

Uslijed siline udarca, konobar je pao na tlo, gdje ga je, dok je još ležao, goropadni napadač više puta udario šakama po glavi te nogama po tijelu, piše Dubrovački vjesnik.

Daljnje cipelarenje spriječili su gosti kafića, no izgred time nije završio. Kad se konobar pridigao s tla i rekao poslodavcu da se može sramiti zbog toga što je učinio, ljutiti gazda ponovno ga je udario šakom u glavu i oborio na pod te više puta izudarao rukama i nogama.

Bukom budio sumještane

U daljnjem iskaljivanju nekontroliranog bijesa I.G.-a ponovno su zauzdali gosti iz lokala na Šunju. Nakon ponovljenog napada, koji je kod konobara rezultirao prijelomom nosne kosti, okrvavljeni državljanin Srbije se pridigao, no poslodavac nije odustao, pa mu je ljutito zaprijetio usmrćenjem: "Ubit ću te! Ubit ću te iz pištolja i zakopati na Šunju! Nitko te neće naći".

Otočani su još u šoku nakon ovog izljeva divljaštva, a za Dubrovački vjesnik kažu kako je izgrednik imao problema i s divljom gradnjom na plaži, ali i neplaćanjem poreza. Sankcioniran je svojedobno i zbog skidanja službenog pečata Carinarnice sa svog objekta.

Mještani su se požalili i na to da u jeku sezone I.G. često rano ujutro stvara buku nesmotrenom vožnjom dostavnih vozila s robom za svoj caffe bar. Bučio je i ispred jednog od lopudskih hotela, zbog čega su inozemni vlasnici morali pozvati organe reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 10:07