BESRAMNA PLJAČKA

Poznato što je sve ukradeno iz luksuznog doma splitskog tenisača: Lopovi su uhvaćeni, ali policiju muči jedan detalj

Kaznena prijava tereti ih da su u periodu od 10. kolovoza do 4. rujna nasilno provalili ulazna vrata stana

Ilustrativna fotografija

 David Kashakhi/Alamy/Alamy/Profimedia/David Kashakhi/alamy/alamy/profimedia

Iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama završili su 42-godišnja D.Ž. iz Podstrane te njen 26-godišnji partner A.M. koji su uhićeni krajem prošlog zbog sumnje da su provalili u kuću 63-godišnjeg Splićanina, svojedobno uspješnog tenisača i člana reprezentacije bivše države, a iz koje su ukrali više raznih predmeta čija je ukupna vrijednost veća od 132 tisuće eura, piše Slobodna Dalmacija.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog ODO-a te je ženi odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a njen je partner završio na Bilicama kako ne bi ponovio kazneno djelo.

On je, doznaje Slobodna, nakon uhićenja priznao sve za što ga se tereti "prokazavši" uz ostalo svoju partnericu u zločinu, dok je 42-godišnjakinja navela da ona nema nikakve veze s provalom i krađom.

Kaznena prijava tereti ih da su u periodu od 10. kolovoza do 4. rujna nasilno provalili ulazna vrata stana u tenisačevoj obiteljskoj kući na Firulama te su ušavši unutra isto tako uporabom alata "odvalili" vrata ateljea.

Ukrali su 20 kožnih motociklističkih jakni, devet motorističkih kaciga, mušku i žensku torbicu marke "Louis Vutton", bicikl marke "Cannondale" (čija se cijena, ovisno o modelu kreće između tisuću i pet tisuća eura), bicikl marke "Trek" (oko tisuću eura vrijednosti) te bicikl "Scott" (vrijednost oko tisuću eura). Potom su uzeli dva zvučnika marke "Bang Olufsen", krzneni ženski kaput, pokrivač za krevet od krzna, televizor marke "Phillips" od 132 centimetra, stereo kućno kino "Bose", pet ključeva za motore te 23 umjetničke slike i četiri ikone među kojima su potpisana djela poznatih umjetnika Mersada Berbera, Josipa Botterija Dinija, Ivana Lovrinčevića, Mirka Ostoje, Ivana Šebalja, Mirka Tartaglie...

Kako je utvrđeno u kriminalističkoj obradi, oboje provalnika su nezaposleni i bez redovitih primanja što upućuje na to da bi ostankom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, a 42-godišnja iza sebe već ima jednu pravomoćnu presudu iz svibnja ove godine od godinu dana uvjetno na tri godine zbog krivotvorenja novca što znači da se, samo par mjeseci nakon pravomoćnosti uvjetne osude, dakle u roku kušnje, odlučila na novo kriminalno djelo.

Iako su prve neslužbene informacije govorile da su njih dvoje bili u relativno bliskim kontaktima s žrtvom, kako je Slobodna doznala od ljudi bliskih njemu, to ipak nije točno. Istraga bi trebala pokazati kako su znali da ga nema baš u tom periodu te kako su uspjeli neprimjetno iz kuće iznijeti toliku količinu stvari.

Policija je tijekom obrade pretragom stanova koje koriste, te garaže i jednog skladišta, pronašla veći dio ukradenih stvari. Za ovo je kazneno djelo propisana kazna zatvora od jedne do osam godina, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:32