NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

POZNATOM PODUZETNIKU I BIVŠEM SUPRUGU HRVATSKE MISICE PET GODINA ZATVORA! Pokušao je opljačkati mjenjačnicu, ali hrabri vlasnik ga je izbacio

 
 CROPIX

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu proglasilo je Ivicu Đolu krivim za pokušaj razbojništva te ga je nepravomoćno osudilo na pet godina zatvora.

Đoli je odmah određen istražni zatvor.

Podsjetimo, poduzetnik Ivica Đolo (39), suprug bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo, osumnjičen je da pištoljem u svibnju pokušao orobiti mjenjačnicu na Malešnici, no spriječio ga je vlasnik M. L. koji se pohrvao s njim te ga izgurao van.

Neuspjelo razbojništvo je Đolo pokušao odraditi uz prijetnju pištoljem. Sve se odigralo netom nakon što je Đolo ušao u kancelariju mjenjačnice ne bi li promijenio 500.000 eura u dolare. Nakon kraćeg razgovora o promjeni novca, posegnuo je za pištoljem iz ruksaka te ga uperio u vlasnika i priopćio mu da je sad to pljačka i da mu preda novac. Vidjevši oružje, vlasnik ga je obuhvatio oko pojasa i izgurao iz kancelarije nakon čega je pobjegao prema svom autu u kojem ga je čekao prijatelj.

Prije opružnice za ovo razbojništvo, USKOK je protiv Đole i još trojice njegovih suradnika podignuo optužnicu jer su na prodaji gradskih stanova varali potencijalne kupce. Lakovjernim kupcima lažno su se predstavljali kao suci, sudski i gradski službenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:37