HSP AS TRAŽI PARTNERE

PRAVAŠKA KOALICIJA 'Pregovaramo s Danijelom Srbom, on nam je simpatičan, iako ima ružno prezime'

Osijek, 271111.Parlamentarni izbori 2011.U Hrvatskom narodnom kazalistu u Osijeku odrzan je sredisnji predizborni skup koalicije Hrvatske stranke prava i Hrvatske straze-nacionalne stranke za 4. izbornu jedinicu.Na fotografiji:Danijel Srb predsjednik HSP-a.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX

SISAK - Novi predsjednik HSP AS Ivan Tepeš i glavni tajnik te stranke Pero Ćorić u Sisku su govorili o projektu pravaški kišobran odnosno nastojanjima dođe do zbližavanja i zajedničkog nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima svih pravaških opcija.

- Nema teorije, rekao je Ćorić, da pregovaramo ili sjednemo za isti stol s Pejom Trgovčevićem ili njegovim partnerima iz HSP-a koji su zbog zaštite osobnih interesa najprije bili najjači suradnici i zaštitnici bivše županijske vlasti, a sada najžešći oporbenjaci novog župana. Iz te stranke pregovarat ćemo samo s istaknutim pojedincima, poput predsjednika te stranke Danijela Srba. Njega bi rado vidjeli uz sebe, on nam je simpatičan, iako ima ružno prezime, rekao je Ćorić. Dodao je kako će pravaši, ako dođe do zbližavanja, odnosno ako će surađivati i ići zajedno u izbore, imati bar pet, šest mjesta u Saboru.

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš najavio je provođenje izbora u svim općinskim, gradskim i županijskim organizacijama HSP-a AS, održavanje programske konvencije stranke 28. veljače u Zagrebu, te je iskazao zadovoljstvo što nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne krši izborna obećanja, nego će na svečanosti prisege vratiti neke običaje iz Tuđmanove ere, poput lente i počasne straže, koje su maknuli iz protokola Mesić i Josipović provodeći svoju politiku detuđmanizacije.

- Očekujemo da ubrzo zatraži tematsku sjednicu Vlade i pojašnjenja o razlozima loše gospodarske situacije, te zatraži ostavku Vlade da se prekine ova agonija u kojoj je Hrvatska. Mi smo za izbore spremni, bez obzira bili oni sada ili na kraju mandata Kukuriku koalicije, rekao je Tepeš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:42