DOBIO SEDAM GODINA

PRAVOSUDNI EPILOG MONSTRUOZNOG ZLOČINA KOJEMU JE POVOD BIO NESPORAZUM OKO LJUPKOG ŠTENCA Siščanin podivljao i nožem izbo sestru pa otišao spavati

 Damir Krajac / CROPIX

Dugogodišnja netrpeljivost, bijes, alkohol i nesporazum oko štenca kojeg je donio u kuću, a za kojeg se nije bio sposoban brinuti, bili su okidač da se Amir B. (38) iživi nad dvije godine starijom sestrom Sanelom koju je na spavanju pokušao ubiti.

U vrijeme krvavog zločina 26. travnja 2019. oko 4.20 sati u stanu u Sisku, dok je sestru ubadao i rezao velikim nožem, Amir je imao 2,21 promil alkohola u krvi. Zbog nemilog zločina koji je šokirao obitelj i susjede, danas je na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

Tužiteljstvo je zaključilo da je Amir B. duže vrijeme fizički i verbalno napadao sestru. Vrijeđao ju je i prijetio joj smrću. Nasilje prema njoj bila je gotovo svakodnevica i zbog toga je već bio pravomoćno osuđivan.

A šest sati prije stravičnog pokušaja ubojstva, ušao je u sukob sa sestrom. Bio je vidno pijan te je kući donio štenca kojeg mu je poklonio prijatelj.

Sa štencem je u stan donio i svu potrebnu opremu, međutim, njegova sestra i otac koji su ugledali novog stanara, odmah su znali da se o tom četveronožnom biću Amir ne može brinuti s obzirom na njegov alkoholizam.

Amirova sestra je kontaktirala jednog veterinara i pokušala vratiti psa vlasniku. Odnijela ga je van, a Amiru se to nije svidjelo, no šutio je. Međutim, prolazili su sati da bi se oko 4 sata ujutro ustao jer je čekao da otac i sestra zaspu.

Uzeo je nož dužine oštrice 14,5 cm te otišao u Sanelinu sobu. Ubo ju je u lijevu stranu vrata i u lijevu lopaticu, a nanio joj je i niz reznih rana po lijevoj nadlaktici i šaci. Krv je počela šikljati na sve strane. Prestravljena djevojka je počela vrištati i zapomagati u pomoć, a Amir se vratio u svoju sobu kao da se ništa nije dogodilo.

Otac joj je priskočio u pomoć te kuhinjskim krpama pokušavao zaustaviti krvarenje, a djelatnici Hitne su pravovaljanom reakcijom djevojku brzo odvezli u sisačku bolnicu gdje su ju liječnici spasili u zadnji čas. Ozljede su bile opasne po život jer su dovele do zatajenja disanja, slabokrvnosti zbog krvarenja i ishemičnog moždanog udara.

Nakon stravičnog zločina, razgovarali smo s Amirovom majkom koja nije pronalazila riječi za užas koji se dogodio u njihova četiri zida.

- Bio je krasan dečko, sportaš, svi su ga voljeli, ali onda je prije negdje dvije godine počeo piti. Krio je to od nas, ali ubrzo smo shvatili. Dva puta smo zvali policiju jer je u kiosk gdje radim došao pijan i poslan je na liječenje od alkohola, odakle se vratio potpuno čist. Sve donedavno - ispričala je tad za Jutarnji list shrvana Amirova majka koja tu večer nije bila s njima u kući već kod svoje majke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:32