DRAMATIČNA SCENA

Prebio ZET-ovca pred svima jer ga nije pustio u autobus s biciklom, a onda dobio smiješno malu kaznu!

Počelo je sa ‘Je*em ti mater, govno jedno, ubit ću te, strgat ću te!‘, pa se nastavilo fizičkim nasiljem

Autobus ZET-a, ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Dok kleči na prsima vozaču ZET-a, te ga udara zatvorenim dlanom u glavu ispod oka, i to nakon što je u krcatom autobusu linije 121 istog počastio riječima ‘Je*em ti mater, govno jedno, ubit ću te, strgat ću te!‘ koliko je težak prekršaj i koliko vrijedi?

Za Općinski prekršajni sud u Zagrebu točno 92,91 euro na koliko je nepravomoćno osuđen Zagrepčanin Sanjin N.(47). Prema optužnom prijedlogu PU zagrebačke, okrivljeni je 13. svibnja 2022. godine u 16 sati na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Ilici fizički napao vozača autobusa Željka G. i to na opće zgražanje prolaznika koji su nesretnom čovjeku, koji je obavljao svoj posao, pritekli u pomoć. Kršitelj zakona je prijavljen za remećenje javnog reda i mira, a osim izrečene kazne koju mora uplatiti u državni proračun, dužan je podmiriti i 66,36 eura troškova sudskog postupka.

Zanimljivo je da je psovku praćenju prijetnjom sud izostavio iz činjeničnog opisa jer da iz istog ne proizlaze bitna obilježja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv JRM s obzirom na to da "riječi kojima je u autobusu okrivljenik vrijeđao vozača autobusa prema optuženju nije izgovarao vičući pa je sud u izreci presude ponašanje okrivljenog ograničio samo na remećenje JRM tučom na autobusnoj stanici."

Pozive na sud okrivljeni je nonšalantno ignorirao, pa su u sudnici saslušani pretučeni ZET-ova i svjedoci koji su opisali dramatične, uznemirujuće scene. A sve je krenulo od jednog bicikla i njegova neposlušnog vlasnika.

- Vozio sam autobusnu liniju 121 od Črnomerca do Karažnika te sam dolaskom u 16 h do autobusne stanice MUP vidio da čekaju jedan biciklist i gospođe koje rade u MUP-u i koje su išle doma. Biciklist je s biciklom ušao na treća vrata pa sam mu iz kabine viknuo da ne može s biciklom unutra. Nešto je promrmljao i bez da izađe, ostao je šutke. Izašao sam iz kabine na prva vrata van, a putnik je psovao i vrijeđao mi mater, da sam govno, da će me ubiti i potrgati. Odlučio sam ne ulaziti s njim u raspravu te sam pošao zvati naš Centar za upravljanje prometom, ali nisam stigao uputiti poziv jer je on izletio na prva vrata van dok sam stajao na prvoj stepenici. Prišao mi je i udario šakom desne ruke u glavu, točnije ispod lijevog oka i s lijeve strane rebra. Uznemirilo me sve to jer me vratilo u ratno doba, u 1992. godinu - ispričao je pretučeni vozač ZET-a navodeći da je nemilim scenama svjedočilo 80-ak osoba u autobusu jer je bila špica. Napadača je potom uspio nekako primiti da ne pobjegne, a ujedno je pritekao u pomoć i jedan putnik koji se, međutim, otkriva vozač dalje, na kraju maknuo.

- Ja sam ga držao uz ogradu na stanici pa je on sjeo na pod, počeo kukati i ispričavati se. Mislim da nije bio pijan. Ubrzo je stigla policija, jedna gospođa je cijelo vrijeme vikala ovome da se smiri, a ja sam završio na Sv. Duhu gdje su mi konstatirane ozljede oka i natečena rebra pa sam mjesec dana bio na bolovanju - zaključio je vozač autobusa.

Svjedokinja Lj.V. prisjetila se da je odmah nakon Črnomerca čovjek s biciklom ušao u autobus te ga je vozač bicikla zamolio da izađe. Čovjek je počeo glasno psovati i vikati u autobusu punom putnika te je ignorirao zamolbu vozača.

-Na idućoj stanici kod MUP-a vozač je izašao iz autobusa i lijepo ponovno zamolio čovjeka da izađe s biciklom. Mislili smo svi da će nakon toga biti to riješeno i da ćemo krenuti, ali se autobus i dalje nije micao pa sam pogledala prema vozaču i vidjela da leži na podu, a ovaj čovjek s biciklom da na njemu kleči i udara ga na sve strane. Klečao mu je na prsima i udarao ga, najviše u u glavu. Tad je naišao neki prolaznik koji je podigao tog čovjeka sto kleči na vozaču i tuče ga. Vozač se pridigao, bio je blijed i curila mu je krv s glave - opisala je svjedokinja ističući kako je vozač nakon napada "jako loše izgledao".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:28