OBITELJSKO NASILJE U VARAŽDINU

PRED KĆERKICOM GODINAMA SILOVAO I MLATIO SUPRUGU Stavio bi joj jastuk na glavu i prijetio da će je ubiti ako ga odbije, tukao i dijete

Ilustracija
 Laurent Hamels/Colourbox / AltoPress / Maxppp

Protiv muškarca (27) koji je godinama tukao i psihički te spolno zlostavljao svoju suprugu podignuta je optužnica zbog sumnje da je počinio kaznena djela protiv spolne slobode, teške tjelesne ozljede, povrede djetetovih prava, prijetnje te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu okrivljenika tereti da je od 2010. do sredine ove godine u više navrata prisiljavao svoju suprugu na spolne odnose pri čemu ju je šamarao, stiskao joj ruke, gušio je stavljajući joj jastuk na glavu, te joj prijetio da će ju ubiti ili istući ako ga odbije.

Tereti ga se da ju je konstantno fizički i psihički zlostavljao na način da ju je rukama udarao po glavi i tijelu, omalovažavao i vrijeđao i prijetio da će ju ubiti, zbog čega je živjela u stalnom strahu za vlastiti život.

Krajem 2011. godine nanio joj je i teške tjelesne ozljede kad je rukom zamahnuo prema njenoj glavi da ju udari, ali je ona podigla obje ruke da zaštiti glavu, pa ju je udario po ruci i slomio joj podlakticu.

Ujedno, tereti ga se da je opisana kaznena djela počinio u prisutnosti njihove kćeri (8) koja je živjela pod stalnim pritiskom i strahom bojeći se za majku, te da je u nekoliko navrata fizički zlostavljao, vrijeđao i omalovažavao dijete. Tereti ga se i da je neovlašteno nabavio i držao prerađeni revolver sa streljivom.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se produlji istraži zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:25