DIVLJAŠTVO

PRED ZAGREBAČKIM HOSTELOM ZAPALJENI KOMBI I MINIBUS Njima su iz Vodica stigli mladi sportaši: 'Ne može biti slučajno da su baš naša vozila zapaljena'

 

U noći sa subote na nedjelju oko 4:30 sati na parkiralištu ispred Hostela Arena u Novom Zagrebu u potpunosti je izgorjelo kombi vozilo šibenskih registracija u vlasništvu Malonogometnog kluba 'Heroji 2007' iz Vodica, dok je nagorio i djelomično je oštećen minibus šibenskih registracija u vlasništvu poduzeća Gradski parking iz Vodica.

U ova dva vozila, inače, u subotu je doputovalo 15-ak dječaka i djevojčica, u pratnji nekoliko roditelja, redom članovi Kickboxinga kluba 'Hrvatski branitelj dragovoljac' iz Vodica, a radi sudjelovanja na Međunarodnom turniru u kickboxingu. Premda policijski očevid ovom neviđenom slučaju divljaštva još traje, neslužbeno doznajemo da su požari na oba vozila u isto vrijeme podmetnuti.

Moguće je da su zasad nepoznatim huliganima zasmetale šibenske registracije, odnosno vozila iz Dalmacije, pa nije isključeno da se ovaj kriminalni čin može gledati i u kontekstu današnjeg nogometnog derbija između Dinama i Hajduka u Maksimiru.

- Još nismo došli sebi, očajni smo, a djeca su nam uplakana i prestrašena. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države za koju su se borili naši očevi, za koju je poginuo moj stric Mihovil. Od dvjestotinjak vozila parkiranih ispred Hostela Arena, zapaljena su jedino dva naša vozila i to ne može biti slučajno. Požari su nam podmetnuti jer smo došli iz Dalmacije - ogorčeno nam je u nedjelju ujutro ispričao 40-godišnji Tomislav Ivas Mede iz Vodica, koji je vozio kombi i koji je bio u pratnji svog djeteta.

- Kombi smo unajmili od našeg vodičkog malonogometnog kluba 'Heroji 2007', jer smo naš klupski kombi ustupili vodičkoj udruzi 'Daj pet od srca' čiji su čelnici jučer odnijeli prikupljenu humanitarnu pomoć u Vukovar. Sva sreća da vatra nije teže oštetila minibus Gradskog parkinga, spasio ga je jedan vozač iz drugog autobusa koji je primijetio vatru i ugasio ga vatrogasnim aparatom.

Ne znamo još ni kako ćemo se vratiti u Vodice, minibus je u voznom stanju, ali ne možemo svi u njega stati, pa, evo, stalno zovem mobitelom i tražim pomoć za prijevoz i povratak u Vodice - kazao nam je Tomislav Ivas.

Kako smo doznali, za prijevoz mališana do Vodica pobrinuli su se zagrebački vatrogasci.

Istovremeno, iz Zagrebačkog holdinga doznajemo da su Vodičanima podijelili lunch pakete te da će, s obzirom da troje njih zbog očevida mora produljiti boravak u Zagrebu, Holding podmiriti troškove dodatnog boravka u hostelu. Također, Holding će osigurati i platiti vučnu službu čim stigne dozvola policije da vozila mogu odvesti.

FOTOGALERIJA: Zapaljeni kombi i minibus

Prema zadnjim informacijama, Javna vatrogasna postrojba Zagreb, čiji su djelatnici intervenirali u gašenju vatre na vodičkim vozilima, ustupila je svoje kombi vozilo i prevezla osam dječaka i djevojčica iz Zagreba u Vodice. Tomislav Ivas i vodstvo vodičkog kluba borilačkih vještina 'Hrvatski branitelj - dragovoljac' zahvaljuju se JVP-u grada Zagreba na ovom njihovom humanom potezu, ali, kažu, ništa ne može isprati ovaj sramotan čin koji su doživjeli u hrvatskoj metropoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 17:23