SUSEDGRAD

PREDAO SE DILER KOJI JE POKUŠAO PREGAZITI POLICAJCA: U pratnji odvjetnika ušetao u Heinzelovu, bit će prijavljen za pokušaj teškog ubojstva

 
 CROPIX

Tridesetogodišnji Marin D., kojega je policija tražila zbog sumnji da je na području Susedgrada pokušao pregaziti kriminalista kada su mu postavljali klopku zbog droge, u četvrtak se sam predao u pratnji odvjetnika u prostorijama kriminalističke policije u Heinzelovoj.

Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnji da je počinio pokušaj teškoga ubojstva policajca. U međuvremenu je protiv njega te još trojice muškaraca podnesena kaznena prijava zbog trgovanja drogom. Osim Marina D., uhićeni su još 72-godišnji Ivan Z. i 44-godišnji Mirko Z. iz Metkovića te 47-godišnji Gordan M. iz Siska. Potonji je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, dok su Ivan Z. i Mirko Z. predani pritvorskom nadzorniku u Dubrovniku. Isto će se najvjerojatnije dogoditi i Marinu D., kojemu se, uz preprodaju, droge na teret stavlja i pokušaj ubojstva policajca.

Naime, kada je kriminalistička policija - koja je četvoricu osumnjičenika tajno istraživala više mjeseci, tijekom kojih je uspjela prikupiti dokaze o 23 slučaja preprodaje droge Marina D. - finalizirala akciju te krenula u uhićenja, postavili su i zasjedu Marinu D. kojega su tajno pratili. Međutim, kada ga je policajac u civilu pokušao zaustaviti, Marin D. je dodao gas te pobjegao, pritom skoro pregazivši policajca.

Trojica osumnjičenih uhićena su tijekom srijede na području Metkovića i Zagreba, dok je za jednim od osumnjičenika (30-godišnjakom) raspisana potraga jer je prilikom postupanja prema njemu, na području Susedgrada, vozilom nasrnuo na policijskog službenika, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja i trenutačno je nedostupan.

Policijskom službeniku pomoć je pružena u KBC Sestre milosrdnice, a 30-godišnjak će zbog navedenog biti prijavljen i za kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju.

"Pretragom domova uhićenih osoba pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje i određena količina kokaina, marihuane, halucinogenih gljiva i ecstasyja, a tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno 1,8 kg marihuane, 37 g amfetamina, 14,2 g kokaina, manja količina ecstasyja, 7,4 g halucinogenih gljiva i 200 kutija cigareta", navela je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 07:32