ZAVRŠENA POTRAGA

Predao se prvoosumnjičeni za ubojstvo Denisa Tota, policija ga privela u Skopju

‘Osoba se predala organima progona na teritoriju Skopja‘ - stoji u izvješću

Premlaćivanje Denisa Tota i Angelo Georgievski (mala fotografija)

 Cropix, Facebook, Twitter

Kako je objavio skopski portal 24 info, pozivajući se na policijske izvore, 28-godišnji Angel Georgievski, prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, predao se policiji na području Skopja.

"Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je Osnovno javno tužiteljstvo u Skopju da je osoba A. G. za kojom se tragalo na temelju istražne naredbe za sudjelovanje u istražnom postupku za krivično djelo ubojstvo po članku 123, stavak 1, u vezi s člankom 22, lišena slobode. Osoba se predala organima progona na teritoriju Skopja. Za osumnjičenog je po prijedlogu javnog tužitelja sudac prethodnog postupka Osnovnog krivičnog suda u Skopju donio rješenje o određivanju mjere pritvora od 30 dana", navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije.

image

osumnjičeni Angelo Georgievski i šef opozicije VMRO DPMNE Kristijan Mickoski

- O uhićenju me obavijestio ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski i još jednom izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo - rekla nam je Nives Tiganj, hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji.

Prema priopćenju kojeg je jutros objavio MUP Sjeverne Makedonije, za Georgijevskim su se poduzimale intenzivne mjere i radnje i on se oko 1.20 sati predao policijskim službenicima Operativnog tima za potrage.

U priopćenju nisu navedeni detalji kako je došlo do predaje, ali kao što je poznato, za Georgijevskim je jučer bila raspisana i međunarodna tjeralica. Sada je iza rešetaka sve troje osumnjičenih za ubojstvo hrvatskog rukometaša ispred skopskog noćnog kluba "Privilege" koje se dogodilo 7. travnja oko 3.30 sati.

- Ja se ispričavam što u prvoj izjavi nisam rekla da se radilo o sumnjivoj smrti i mnoge bi stvari bile jasnije. Pacijent je dovezen nešto poslije 4 sata ujutro bez srčane akcije, i mi smo uspjeli u 15 minuta vratiti srčanu akciji. Napravili smo CT mozga i vidio se otok ali nije se vidjelo što je uzrok tog otoka. Ali nemoguće je da netko preživi nakon sat vremena s takvom ozljedom. Mi smo tražili što je uzrok tog otoka, bili su i neurokirurg, torakalni kirurg i abdominalni. Mi nismo znali da je pacijent sportaš i rukometaš, ali smo vidjeli da je u dobroj kondiciji, rekla nam je predstojnica Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje (KARIL) Maja Mojsova.

image

Maja Mojsova

Dušan Miljuš

Ravnateljica KARIL-a kaže kao su upravo oni dali nalog da se napravi obdukcija kako bi se ustanovio uzrok smrti te da ona zasad ne može spekulirati što je točan uzrok smrti. Na naš upit je li točno da je ispred odjela u kojem je bio liječen Denis Tot bila policija kako su to rekli iz rukometnog kluba Butel rekla je kako to nije točno, te da su oni izvijestili tužiteljstvo da imaju sumnjivu smrt. Rekla je i kako nitko osim oca nije vidio Denisa Tota kad je preminuo.

- Majci je to bilo preteško - rekla nam je Mojsova.

Kaže kako je samo jednom pregledala snimku premlaćivanja Denisa Tota i da ju je jako uznemirila, te ponovila kako na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda, a snimke koje su napravljene nisi pokazale da ima prijeloma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:36