LAŽNE BANKARICE

Prekaljene prevarantice nasamarile umirovljenicu i uzele joj 272.000 kn: ‘Dobar dan, zovem iz banke...‘

Naivna građanka doista je bila uvjerena da s druge strane žice razgovara s bankaricom zabrinutom za njezin novac

Ilustracija uhićenja i oduzeti mobiteli

 Matthew Benoit/Panthermedia/Puz

"Dobar dan, zovem iz banke. Vi ste naša klijentica i s obzirom na situaciju, najbolje je da vašu deviznu ušteđevinu podignete kako vam ne bi propala i da si ju prebacite u drugu banku, a to mogu ja učiniti za vas" - rečenice su s kojima je 31-godišnja prekaljena prevarantica nasamarila zagrebačku umirovljenicu kako bi se domogla njezina novca.

Bilo je to 16. prosinca oko podne kada su uslijedili telefonski pozivi na kućni telefon 76-godišnje Zagrepčanke. Naivna građanka doista je bila uvjerena da s druge strane žice razgovara s bankaricom zabrinutom za njezin novac. Zaredalo se joj tako nekoliko upornih poziva u kojima je lažna bankarica uvjeravala žrtvu i uspjela u svome naumu. Umirovljenica je otišla u banku u centru grada gdje je podigla 36.270 eura i s tim se novcem, prema savjetu "bankarice" vratila kući na Trešnjevku.

image

Oprema s koje su se vršile prevare

PUZ

- Po uputi koju je dalje dobila od osumnjičene 31-godišnjakinje, a nakon što je povjerovala u njezinu lažnu priču, u blizini mjesta stanovanja oštećena joj je predala sav novac i to dok ju je u autu čekala 39-godišnja pomagačica s kojom se odvezla dalje - kažu iz PU zagrebačke čiji su djelatnici Općeg kriminaliteta odmah po dojavi prevarene žene zasukali rukave i ušli u trag dvjema prevaranticama.

image

Oprema s koje su se vršile prevare

PUZ

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja obje su kazneno prijavljene zbog prevare "teške" 272.000 kuna te su predane pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Inače, nakon što se prevaranticama ušlo u trag, policija je u pretresima od njih oduzela opremu za rad - nekoliko mobitela s karticama s kojih su uznemiravale građane.

image

Oprema s koje su se vršile prevare

PUZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:58