TRAGEDIJA NA KAPTOLU

Preminula mlada građevinska radnica (25) koja je pala sa skele, doznali smo odakle dolazi

Pala je sa skele i visine od oko 10 metara. Nakon nesreće bila je prevezena u KBC Zagreb

Samostan svetog Franje Asiškog na Kaptolu
 

 Goran Mehkek/Cropix

Tijekom obnove franjevačkog samostana na zagrebačkom Kaptolu, jedna je djevojka (25) doživjela nesreću. Naime, pala je sa skele i visine od oko 10 metara. Nakon nesreće bila je prevezena u KBC Zagreb.

Ona je, kako izvještava PU zagrebačka, jučer u večernjim satima od zadobivenih ozljeda preminula.

"Teško nam je zbog smrti mlade djevojke. Odlučili smo da nećemo davati izjave u vezi nesreće jer djevojka nije bila naša zaposlenica nego podizvođača limarskog obrta s kojim imamo ugovor. Istraga traje.", kratko nam je rekao Ante Borovina iz tvrtke Spegra koja izvodi radove obnove franjevačkog samostana na zagrebačkom Kaptolu. Ilija Ramljak, vlasnik limarskog obrta Antonio iz Kutine, podizvođač radova, rekao je da od šoka ne može razgovarati.

Neslužbeno saznajemo da je preminula djevojka koja je pala sa skele sa visine od oko deset metara bila iz Kutine, u Zagrebu je studirala građevinu na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu i radila honorarno uz studij.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 16.50 sati u Ulici Kaptol kada je 25-godišnjakinja, prema dosad prikupljenim podacima, tijekom izvođenja radova na zgradi pala sa skele odnosno s visine od 10 metara. Vozilom Hitne pomoći prevezena je u KBC Zagreb gdje je s teškim ozljedama hospitalizirana.

Među prvima ju je uočio, kako se još jučer objavilo, fra Ivan Utješinović koji nadgleda radove na samostanu i koji se u kobnom trenutku nalazio ispred objekta kad je čuo udarac i ljude koji su vidjeli sam pad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:34