STRAVA U ISTRI

Preminuo muškarac kojeg je 25-godišnjak nakon svađe pokušao živog spaliti u garaži

Zapaljivim sredstvom izazvao je buktinju koja se proširila prostorom, objavili su istarski policajci
 JVP Rovinj

Preminuo je 39-godišnji muškarac nad kojim je izvršen pokušaj ubojstva u Žminju u noći sa 6. na 7. rujna, javljaju iz PU Istarske.

Radi se o događaju kada se kobne noći 25-godišnjak najprije verbalno, a potom i fizički sukobio sa žrtvom. Do svega je došlo oko ponoći u Ulici 1. maja u Žminju, a mladić je 14 godina starijeg muškarca pokušao živog spaliti u garaži. Zapaljivim sredstvom izazvao je buktinju koja se proširila prostorom. U požaru je 39-godišnjak zadobio teške opekline.

Izgorjela su u potpunosti i dva automobila marke Chevrolet (pulska registarska oznaka) i Ford (bez registarskih oznaka) u vlasništvu 53-godišnjakinje.

image
JVP Rovinj
image
JVP Rovinj

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. S obzirom na to da je žrtva preminula od posljedica teških ozljeda za očekivati je da će nadležno tužiteljstvo prekvalificirati to u kazneno djelo ubojstva.

image
JVP Rovinj
image
JVP Rovinj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:15