TRAGEDIJA

Preminuo vojnik koji je pretučen u Požegi, policija otkrila što se događalo kobne noći

Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili - u nevjerici prepričavaju mještani

Požega (ilustracija)

 Cropix/

U požeškoj bolnici preminuo je vojnik Jakov B. koji je u subotu u Požegi pronađen u besvjesnom stanju na parkiralištu, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Neslužbeno doznajemo da se za napad na Jakova sumnjiči njegov godinu dana mlađi prijatelj iz istoga mjesta M. K.. Njih su dvojica navodno i te noći bili u zajedničkom izlasku, kao i puno puta prije s obzirom da su zajedno odrasli i često provodili vrijeme skupa. O motivima se još uvijek ne zna ništa.

- Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili – u nevjerici prepričavaju mještani, a prenosi portal požega.eu. Njih su dvojica bili i suigrači u mjesnom nogometnom klubu.

S obzirom na dosad poznate činjenice, 20-godišnji prijatelj i susjed pokojnog vojnika koji je noć proveo u policiji, danas će po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Suočit će se s kaznenom prijavom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, a zbog čega mu prijeti od tri do 15 godina zatvora ako mu se sudskim putem dokaže krivnja.

Nakon tragične vijesti iz bolnice, o svemu se oglasila i policija.

- Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo ‘Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti‘. Naime, osumnjičeni je u subotu 15. travnja 2023. oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku - stoji u priopćenju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:16