STRAVA U ZAGREBU

Premlatili kolegu iz razreda, sve snimali i ‘digli‘ na Instagram: ‘Molio ih je da uklone snimku, rekli su mu - plati!‘

Majka srednjoškolca išla na policiju i sve prijavila, no unatoč tome Instagram profil sa užasavajućom snimkom i dalje je bio aktivan

Ilustrativna fotografija 

 Damjan Tadic/Cropix

Nekoliko učenika jedne zagrebačke srednje škole premlatilo je vršnjaka, a potom otvorilo Instagram profil na kojem je i objavljena snimka premlaćivanja, pišu 24 sata. Profil je u 49 sati prikupio oko 3800 pratitelja. Srednjoškolac je molio admina profila da ukloni snimku, nakon čega mu je stigao odgovor da mora platiti ako želi da se ista ukloni.

Majka srednjoškolca potom je išla na policiju i sve prijavila, no unatoč tome Instagram profil sa užasavajućom snimkom i dalje je bio aktivan.

Kolege iz 24 sata razgovarali su s ravnateljom škole. Njegova je izjava, u najmanju ruku, zabrinjavajuća: "Ne opravdavam njegovo nasilje, ali iza svakog napada se istražuje pozadina. Nije ga iz čista mira lupio, očito je bilo nešto prije između njih. U srijedu imamo sjednicu nastavničkog vijeća na kojoj ćemo odlučiti hoće li kazna ići jednom ili obojici ili će se kazniti i još neki drugi učenici. Gledajte, ne možete samo tako dijete izbaciti iz škole, eventualno mu možete izreći neku mjeru - rekao je ravnatelj srednje škole koju pohađaju i žrtva i napadač."

U epilogu ovog sramotnog slučaja, zagrebačka je policija za 24 sata u međuvremenu potvrdila kako je jedan maloljetnik koji je pretukao vršnjaka i kolegu iz zagrebačke srednje škole priveden u službene prostorije policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:55