PODIGNUTA OPTUŽNICA

Premlatio i izbo ženu pred četvero djece u Sesvetama, uhićen je nakon 17 sati bijega

Državljaninu Kosova prijeti višegodišnji zatvor u kojem ostaje do daljnjega.

Ilustracija

 CROPIX

Zbog svirepog teškog pokušaja ubojstva svoje supruge i to pred četvero malodobne djece koja su svjedočila hororu u njihovu sesvetskom stanu proljetos, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je protiv 43-godišnjeg državljanina Kosova podignulo optužnicu. Ujedno ga terete i za četiri kaznena djela povrede djetetovih prava i prijetnje smrću te mu radi svega prijeti višegodišnji zatvor u kojem ostaje do daljnjega.

Kosovar je prije nešto više od četiri mjeseca, točnije 12. travnja ove godine oko 22 sata, nakon cjelodnevnog maltretiranja, odlučio iskaliti sav svoj bijes na 45-godišnjoj supruzi. Nije mu smetalo što će užasnim scenama potezanja noža i jezivim prijetnjama smrću svjedočiti njihovo četvero mališana kojima će se te scene usjeći u pamćenje.

Tužiteljstvo ga tereti da je postupao s namjerom da usmrti suprugu. Brutalno ju je prvo pretukao i potom joj nanio niz ubodnih rana nožem. Ona je u teškom stanju prevezena u KB Dubrava, on se dao u bijeg a policija se digla na noge u potrazi za njim. Dok su ga pokušavali locirati, desetak sati od stravičnog čina poslao je prijeteću poruku prijateljici svoje supruge.

Nakon 17 sati bijega, uhićen je 13. kolovoza oko 15.15 sati nadomak bivšeg graničnog prijelaza Goričan dok je bježao iz zemlje. Vozio se u autobusu stranih registarskih oznaka koji je zaustavljen a on je iz njega doslovno izvučen.

Inicijalno mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu bio odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ali i ponavljanja djela. Tijekom istrage svi svjedoci su ispitani, a opasnost da bi mogao ponoviti (ne)djelo i dalje egzistira stoga u podignutoj optužnici Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu za njega traži produljenje pritvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:16