'NE MOŽE NAM NITKO NIŠTA...'

PREOKRET NA SUĐENJU SAVJETNIKUDINAMA Tata Murić i Pakasin 'okrenuliploču', Mamić pjevao u sudnici

 Davor Pongračić/EPH

Svjedočenjem Branka Murića, oca nogometaša Roberta Murića, te Željka Pakasina, bivšeg Dinamova igrača i nogometnog trenera, na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje savjetniku Dinama Zdravku Mamiću koji je optužen da je Muriću, Pakasinu i Davoru Ćurkoviću prijetio smrću u prosincu 2013. godine.

Iako je Murić čak triput pred tužiteljima dao isti iskaz, a Pakasin dvaput, pri čemu su obojica u svakom od tih svjedočenja Mamića optužili da im je svoj trojici prijetio kako će ih “sve ubiti i odslužiti” te da se Ćurkoviću unosio u lice govoreći da će mu “iščupati grkljan”, u sudnici su nogometašev otac Murić i Pakasin “okrenuli ploču”, naglasivši da je Mamić prijetnje uputio samo menadžeru Ćurkoviću, no ne i njima.

‘Zdravko je pukel’

Zanimljivo je da su obojica na upit Mamićeve odvjetnice Jadranke Sloković boje li se i danas Mamića s obzirom na te prijetnje i jesu li i dalje zainteresirani za kazneni progon, odgovorili negativno s naznakom da žele da se sve što prije okonča! Na daljnje pitanje odvjetnice Sloković zašto je prijavio Mamića, Murić je odgovorio: - Nisam znao na što je sve spreman. Dijete mi je igralo u Dinamu. Bojao sam se za sinovu karijeru, no onaj dan sam strahovao i za sebe i za obitelj.

Čuvši sve to, Mamić se nije mogao suzdržati pa je s osmijehom rekao da bi bilo “oportuno da ODO odustane od kaznenog progona”.

- Tog 9. prosinca 2013. došao sam s Ćurkovićem i Pakasinom kod Mamića u ured u Plavu sobu u NK Dinamu na njegov poziv kako bismo razgovarali o mom sinu Robertu koji je igrao u Dinamu. Zdravko me pitao jesam li od riječi, na što sam mu rekao da jesam. Pitao me zašto je Ćurković došao na sastanak, pa sam mu rekao da je tu kao savjetnik. Zdravko je pukel. Svašta je izgovorio, a najviše se obraćao Ćurkoviću. Unio mu se u lice i prijetio, no ne znam iz kojeg razloga. Otišli smo. Više se nisam vraćao i nije mi palo na pamet potpisati ugovor s čovjekom koji mi prijeti ubojstvom. Uz prijetnju me htio prisiliti da potpišem za sina novi ugovor na pet godina u Dinamu. Sastanku je prisustvovao i Zoran Mamić koji mi je kasnije, u Zdravkovo ime, nudio brda i doline i 50 puta bolje uvjete od važećeg ugovora, ali nisam pristao. Dinamo bi prodao moga sina i zaradio od transfera. Osjetio sam strah. Mamić nije meni osobno prijetio, no tada mi nije bilo svejedno. Shvatio sam da te prijetnje idu i meni jer se radilo o mom sinu - posvjedočio je Branko Murić.

Iziritirali ga

Ublažen opis događaja ponovio je i Željko Pakasin, kome je Mamić vjenčani kum, a koji je na upit Sloković je li i danas zainteresiran za kazneni progon, odgovorio: - Više ne ustrajem na progonu protiv Zdravka Mamića.

- U tom trenutku sam se osjećao tako i više taj strah ne osjećam. Danas sam komotan. Prošlo je dosta vremena. Kad su Murić I Ćurković odlučili podignuti prijavu, ja sam se solidarizirao s njima. Mi smo Mamića iziritirali na tom sastanku jer sam ja došao nepozvan, a Murićeva menadžera nije bilo pa je došao Ćurković. Tako da nismo imali ovlasti pregovarati. Kad je Mamić psovao, držao je neke ugovore u ruci, a Ćurković se nasmiješio pa ga je to dodatno iziritiralo. Zdravko se borio za igrača da ne ode iz Dinama, a meni je rekao zašto mu se miješam u posao - opisao je Pakasin u sudnici.

‘Ne može nam nitko ništa...’

Tijekom suđenja Mamić je na mobitel koji je stalno držao u rukama, primio SMS pa je potiho, ne obazirući se na sutkinju, citirao Mitra Mirića: ‘Ne može nam nitko ništa jači smo i od sudbine’. Na upit nakon ročišta koji je bio povod iskazivanja sreće, Mamić je rekao: “Dobio sam dobru vijest vezano sa suđenje u Osijeku. Ne smijem o detaljima da mi se ne obije o glavu. Sve u svoje vrijeme. Doznat će se”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:12