Bede uskoro na slobodi

Preokret oko vlasnika tvrtke u kojoj je izbio megapožar, tužitelj se složio s obranom: ‘Više nema potrebe za zatvorom‘

Čeka se odluka suca istrage Županijskog suda u Osijeku

Zvonko Bede

 Vlado Kos/Cropix

Zvonko Bede, vlasnik Drava Internationala, i njegov suradnik i zaposlenik u tvrtki Z. Z., u petak bi trebali biti pušteni iz istražnog zatvora u Osijeku.

Naime, kako smo neslužbeno doznali, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku složilo se s prijedlogom obrana da se Bedea i Z. Z. pusti iz istražnog zatvora, o čemu su u četvrtak obavijestili Županijski sud u Osijeku. Sudska odluka o tome bit će donesena u petak, kada se očekuje njihovo puštanje iz istražnog zatvora.

Za petak je zakazano i ročište na kojem sudac istrage mora ponovno odlučiti o prijedlogu za istražni zatvor za drugoosumnjičenog V. L.

Podsjetimo, ranije danas napisali smo kako Bede i njegovi suradnici ostaju još neko vrijeme u istražnom zatvoru, a nakon što su njihove prve žalbe na takvu odluku tek djelomično prihvaćene .

No obrane su u međuvremenu uložile nove žalbe, a ODO u Osijeku na njih se očitovao u četvrtak poslijepodne, pri čemu su uvažili zahtjev obrane te proslijedili sudu odluku prema kojoj za zadržavanje Bedea i Z. Z. u istražnom zatvoru više nema potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:08