USKOK DOBIO PODATKE O FINANCIRANJU LIKVIDACIJE

Preokret u slučaju: Crnogorski NARKOBOSOVI braća Šarić isplatili su Pukanićeve ubojice?

ZAGREB - Crnogorski narkobosovi, Duško i Darko Šarić, vjerojatno su povezani s ubojstvom Ive Pukanića. Jutarnjem je to potvrđeno iz izvora bliskih istrazi o ubojstvu hrvatskog izdavača i bivšeg vlasnika NCL grupe.

Do novih saznanja o ubojstvu hrvatskog izdavača USKOK je došao putem međunarodne suradnje, a riječ je o podacima o više novčanih transakcija između Duška Šarića i pripadnika klana Sretena Jocića optuženih za Pukanićevo ubojstvo uplaćenih malo prije atentata. Veći iznosi novca isplaćeni su preko jedne od tvrtki u vlasništvu Duška Šarića, i računa jedne ciparske banke.

Pranje novca i kokain

USKOK-ovi istražitelji dobili su precizne informacije o broju računa, iznosima i datumu uplate, pa će ovih dana prema ciparskim vlastima ići sa zahtjevom za provjeru spomenutih računa i transakcija Duška Šarića koji se trenutno nalazi u crnogorskom zatvoru zbog optužbi za pranje novca od prodaje kokaina.

Crnogorski mediji nedavno su objavili da u zatvoru u Bijelom Polju Šarić ima povlašteni tretman, da raspolaže laptopom te i dalje rukovodi svojim tvrtkama i kupuje igrače za nogometni klub Rudar, čiji je vlasnik njegova obitelj.

Njegov brat Darko, za kojim je već više od tri godine raspisana Interpolova tjeralica, nedostupan je crnogorskim i srbijanskim vlastima. Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije nedavno je objavilo kako Darko Šarić u bijegu i dalje krijumčari drogu iz Južne Amerike; povezuju ga s pošiljkom od 36 kilograma zaplijenjenom potkraj 2011. na prekooceanskom brodu DS Montrose u španjolskim teritorijalnim vodama.

Veliki prasak

U međunarodnoj akciji razbijanja balkanskog kartela nazvanoj Veliki prasak sudjelovala je i hrvatska policija, a uhićeno je više crnogorskih i srbijanskih državljana na području Španjolske i Grčke, te zaplijenjeno više od 100 kilograma kokaina.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:35