HOROR U ZAGREBU

Presreo bivšu ženu na ulici, razbijao joj auto i prijetio: ‘Ubit ću te, j**em ti majku, k**vo, ubit ću te‘

Za nasilnog bivšeg muža tužiteljstvo traži 10 mjeseci zatvora, a za njegovog prijatelja osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Brutalan napad, prema optužnici, dogodio se u okolici Zagreba, 21. listopada, pola sata iza ponoći, kad su 30-godišnjak i njegov prijatelj presreli na ulici automobil kojim je upravljala 30-godišnjakova bivša supruga. Zaustavili su svoje vozilo ispred nje, tako da nije mogla nastaviti vožnju. Uslijedilo je iživljavanje tijekom kojeg su dvojica muškaraca prijetili ženi.

Najprije je njezin bivši muž počeo šakama udarati po staklu vozačevih vrata. Od siline udaraca ono je puklo, a u idućem trenutku istrgnuo je i kvaku, prenosi N1.

Kad je konačno uspio otvoriti vrata, više puta udario je bivšu suprugu u trbuh. Cijelo vrijeme ju je vrijeđao: "Ubit ću te, j**em ti majku, k**vo, ubit ću te".

U isto vrijeme njegov prijatelj prišao je ženinom vozilu sa suvozačeve strane. I on je lupao po staklu sve dok nije puklo. Napadnuta žena uplašila se za svoj život pa je sve prijavila policiji, a kasnije je utvrđeno i da je na njezinom automobilu napravljena šteta od gotovo 2500 eura.

Za nasilnog bivšeg supruga tužiteljstvo traži 10 mjeseci zatvora, a za njegovog prijatelja osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine.

Optuženi 30-godišnjak priznao je da je oštetio vozilo svoje bivše supruge, no tvrdi da joj nije prijetio. Negira i da joj je nanio bilo kakve ozljede. Uvjeravao je istražitelje da je samo želio razgovarati s bivšom partnericom o incidentu koji je njegov kum, koji je u ovom slučaju također optužen, doživio te večeri u noćnom klubu.

Međutim, njegov kum nakon uhićenja sve je priznao. Nije, kaže, dobro vidio što je radio njegov prijatelj budući da ga je netko ranije u klubu posprejao suzavcem po očima.

O svemu je svjedočila i sama žrtva. Ponovila je optužbe protiv bivšeg muža, koji joj je prijetio da će ju ubiti nazivajući ju pogrdnim imenima.

"Kum ga je nekako odvukao, a meni je rekao da ostanem u automobilu dok oni ne odu", prisjetila se. Odmah je zvala policiju, a liječnici u bolnici utvrdili su da je lakše ozlijeđena.

Sve je potvrdilo i njezino dvoje prijatelja koji su te večeri bili s njom u automobilu, dok je otac drugooptuženog, koji je također bio na mjestu događaja, uvjeravao istražitelje da nije čuo nikakve prijetnje niti je vidio da je itko ikoga udario, piše N1.

Među dokazima priloženima uz optužnicu nalazi se i medicinska dokumentacija prema kojoj je žrtva zadobila kontuziju stijenke trbuha te lijeve strane prsnog koša.

Njezinom bivšem mužu utvrđena je koncentracija alkohola u krvi od 1,71 promil, dok je njegov kum odbio alkotestiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 14:05