DRAMA U ISTRI

Prestravljeni vozač busa stao kod policijske postaje, pomahnitali putnik pljunuo policajca: ‘Imam zaraznu bolest!‘

Muškarac e u konačnici kazneno prijavljen za prijetnje smrću te za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Ilustrativna fotografija

 Sergej Drechsler/Cropix

Vrlo napeta atmosfera zavladala je jednim autobusom u srijedu u kasnim popodnevnim satima kada je jedan od putnika bio totalno van kontrole, pa je prestravljeni vozač cijeli autobus s putnicima dovezao ispred policijske postaje!

Jedan muškarac je, naime, tijekom vožnje galamio, ugrožavao sigurnost vožnje, vrijeđao, a onda počeo i pljuvati policajce, ističući kako boluje od zarazne bolesti.

Riječ je o 44-godišnjaku s područja Istre koji je u konačnici kazneno prijavljen za prijetnje smrću te za širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Policija je kroz provedeno istraživanje utvrdila da je dotični muškarac navedenog dana oko 17:45 sati neumorno uznemiravao putnike.

Pritom je ugrožavao sigurnost same vožnje pa je vozač zaustavio autobus ispred postaje i zatražio pomoć policije.

- Policijski službenici upozorili su 44-godišnjaka na ponašanje, no on se nije smirio ni nakon izdane naredbe već je nastavio s protupravnim ponašanjem. Vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike te se počeo udaljavati s mjesta događaja, radi čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju. Muškarac se i tamo agresivno ponašao pa je tako policijskim službenicima prijetio smrću, a u jednom trenutku je počeo pljuvati po njima i prijetiti da će ih zaraziti s obzirom na to da boluje od zarazne bolesti - priopćila je PU istarska, koja je muškarca po dovršetku istraživanja jutros predala pritvorskom nadzorniku.

Tijekom dana, bit će ispitan u prostorijama tužiteljstva, o kojem će dalje ovisiti hoće li za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora ili će ga se pustiti uz mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:40