SERIJSKE PROVALE

PRESUDA PLJAČKAŠU IMUĆNIH ZAGREPČANA: Na meti su mu bili ugledni sveučilišni profesori, liječnici i bankari, a upao je i u kuću brata Zvone Bobana

 
Uhićenje pljačkaša; Krug: Slobodan Čabrilo

Nepune dvije godine od spektakularnog uhićenja serijskih provalnika u zagrebačke domove imućnih osoba, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu donesena je nepravomoćna presuda.

Za razliku od prvooptuženog Darka Drinovca koji je zbog nedostatka dokaza oslobođen krivnje te je okarakteriziran kao kolekcionar lažnjaka, njegov “supatnik” iz optužnice Slobodan Čabrilo (31) osuđen je na dvije godine zatvora.

Prema optužnici, na meti lopova su se našli stanovi i kuće ugostitelja, brata nogometne legende Zvone Bobana, te uglednih sveučilišnih profesora i liječnika, ali i jednog od bivših direktora Zabe.

Dok je većina građana 11. srpnja 2017. oko 3 sata ujutro spavala, Čabrilo je u Alagovićevoj ulici kroz prozor ušao u kuću bivšeg bankara te ukrao 12.000 kuna, muški Rolex od 60.000 kuna, ženski sat Audemars Pigut od 20.000 kuna i jedan lančić.

Čabrilo je također 10. rujna 2017. s nepoznatim muškarcem provalio i u stan jedne sveučilišne profesorice i liječnice. Ukradeni su joj satovi Sector i Raymond Weil te šest bankovnih kartica.

Zatim je opet u duetu s nepoznatim kolegom posjetio i dom brata Zvone Bobana kojem je ukraden metalni sef sa 5000 kuna, 500 funti, 200 dolara, 1000 eura, te muški sat Locman, sat Armani, ali i suprugin nakit.

- Žena i ja smo 15. rujna otišli na svadbu u Hercegovinu, a djeca su ostala u kući. Sutradan me nazvao sin i rekao da je provaljeno u moju sobu. Vratili smo se i uočili oštećenja na vratima, razbacane stvari. Falio je sef s novcem, razni nakit i satovi - rekao je Bobanov brat čiji je videonadzor snimio cijelu lopovsku akciju.

- Nisam kriv. U vrijeme druge po redu provale iz optužnice bio sam u Mostaru jer smo se moja zaručnica i ja selili u drugi stan - pravdao se pak recidivist Čabrilo sucu Zorislavu Kalebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:52