ZLATKO KORPAR

PRETUČEN USKOK-ov POUZDANIK, LOMILI MU RUKE I NOGE Bivšeg direktora Autoceste Rijeka-Zagreb i optuženika u aferi Fimi-media nemilosrdno premlatili

lijevo: snimka sastanka Zlatka Korpara s Vladom Rajićem (okrenut leđima) i Damirom Ivićem u hotelu u Buzinu u sklopu Uskokove akcije London

Zlatko Korpar (50), bivši generalni direktor tvrtke Cesta iz Varaždina i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, okrivljenik u nekoliko kaznenih postupaka vezanih za malverzacije u cestogradnji, ali i pouzdanik USKOK-a u slučaju “curenja informacija”, 23. kolovoza teško je pretučen u Ledincu kraj Varaždina nakon što su u njegovu vikendicu upala dvojica muškaraca i izudarala ga po cijelom tijelu.

Korpar je bio i ozvučeni suradnik USKOK-a koji je snimao sastanak u zagrebačkom hotelu Aristos na kojem su mu Vlado Rajić, Damir Ivić i Stipe Barišić nudili informacije.

PU varaždinska izvijestila je samo da se događaj, ne navodeći kao i inače identitet žrtve, dogodio u srijedu 23. kolovoza oko 21.30 sati i da je teško ozlijeđeni 50-godišnjak prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje su njegove ozljede okarakterizirane kao teške.

Nema očevidaca

Kako smo doznali, napadači su mu polomili ruku i nogu, a na mjesto zločina dovezli su se u crnom BMW-u zagrebačkih oznaka. Napadači su ga sačekali u mraku ispred vikendice i pretukli šipkama. Na nozi su mu slomljene obje kosti potkoljenice, a dobio je i brojne udarce po glavi i tijelu. Posvuda oko mjesta napada bilo je tragova krvi, ali ne i korisnih tragova o napadačima. Korpar je kad je došao k sebi uspio sam nazvati policiju i reći što mu se dogodilo. Nakon operacije otišao je na oporavak na more i sada je pod zaštitom policije. Kako smo doznali, puno nije mogao reći o napadačima jer su ga zaskočili iz mraka i bili su maskirani.

- Ne želim o tome govoriti, shvatite me. Doista ne bih, sada sam bolje, a bilo je grozno - bilo je sve što nam je Zlatko Korpar rekao iz bolesničkog kreveta kad smo ga dobili na mobitel. USKOK-ova suradnika sada čuva policija.

Iako nam u PU varaždinskoj nisu mogli potvrditi identitet napadnutog muškarca, mještani Ledinca i okolnih mjesta s kojima smo razgovarali istaknuli su da su sigurni da se radi o njihovom susjedu Zlatku Korparu. Vikendica u kojoj je Korpar u posljednje vrijeme živio nalazi se na zabačenom mjestu i u blizini nema drugih kuća tako da nema očevidaca samog događaja, međutim, vijest o napadu na Korpara brzo se proširila Ledincem i okolnim mjestima.

- Navodno su se dvojica sumnjivih tipova dovezla do njegove vikendice u crnom BMW-u zagrebačkih registarskih oznaka i teško ga pretukla - rekao nam je jedan mještanin Ledinca. Vikendicu u Ledincu uredio je prije nekoliko godina, nakon što je pušten iz pritvora.

Nije primao prijetnje

- Vikendicu je uredio gotovo preko noći. Samo je odjednom niknula i on se doselio. Nalazi se na zabačenom mjestu i teško je do nje doći ako ne znaš put, a Korpar se u selu rijetko kad pojavljivao. Obično bi došao samo na kratko u lokalnu trgovinu i to je to. Nije baš puno komunicirao. Kao da se ovdje od nekoga skrivao - ispričao nam je jedan mještanin. U Varaždinu i dalje ima stan u Ulici Bartola Kašića i u tom stanu mu žive podstanari. Susjedi iz Kašićeve rekli su nam da ga ne viđaju često nego tek povremeno. Korpar je inače bio član lokalnog HDZ-a i naši sugovornici kažu da je upravo zahvaljujući toj činjenici i postao direktor Autoceste Rijeka - Zagreb.

Varaždinska policija traga za počiniteljima. Prema pouzdanim izvorima bliskim Korparu, on nije dobivao nikakve prijetnje u proteklo vrijeme, niti je javno pokazivao da ga netko progoni, da ga nešto muči. Prema zasad prikupljenim podacima, Korparovo premlaćivanje nema nikakve veze s predmetom Fimi-Media nego s nekim sasvim drugim stvarima, o kojima njemu bliske osobe ne žele spekulirati.

Imao dvije tvrtke

Osim što je bio predsjednik Uprave Cesta Varaždin i direktor ARZ Rijeka - Zagreb, prema podacima Poslovne Hrvatske, Korpar je bio i direktor tvrtke Kaming d.d. koja se bavi šljunčarenjem, pješčarenjem i vađenjem gline. Naveden je i kao osnivač i direktor tvrtke Colas Hrvatska d.d. koja je registrirana za rekonstrukciju i gradnju cesta i ostalih objekata niskogradnje, a do 2012. godine bio je član Nadzornog odbora Radio Varaždina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:27