HOMOFOBIJA

Pretučena djevojka: Zašto policija još nije napravila fotorobot napadača?

'Bila sam na policiji jutros, a ići ću i popodne. Gledala sam slike svih Bad Blue Boysa u gradu, a iskaz su mi uzimali sat vremena.'
Zagreb, 160612.Zagreb Gay Pride.Sudionici ovogodisnjeg, 11. po redu Zagreb Gay Pridea okupili su se na Trgu zrtava fasizma, odakle ce u Povorci ponosa proci ulicama u centru metropole.Tema ovogodisnjeg okupljanja je LGBT obitelj, a slogan dogadjanja je "Imamo obitelj! Tisucljetni hrvatski san".Na slici: sudionici parade na Trgu zrtava fasizma.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Policija još uvijek nije pronašla homofoba koji je u petak na Trešnjevci brutalno pretukao dvije lezbijke. Zasad se ne zna postoje li snimke iz autobusa u kojem su se vozile žrtve i nasilnik - iz Zagreb Pridea tvrde sa kamere postoje, dok iz Policijske uprave zagrebačke neslužbeno doznajemo kako to ipak nije slučaj.

Policija još uvijek nije zatražila ni nadzorne snimke bankomata koji su mogli snimiti kako žrtve i napadač prolaze ulicom. Umjesto toga, jednoj od žrtava, hrvatskoj državljanki, pokazuju fotografije iz svoje baze podataka.

- Bila sam na policiji jutros, a ići ću i popodne. Gledala sam slike svih Bad Blue Boysa u gradu, a iskaz su mi uzimali sat vremena. Zaista mi je čudno što nisu napravili fotorobot, jer mi se to čini logičnijim od pregledavanja stotina fotografija. Uostalom, to što je napadač viknuo da je on Boys, ne znači da on to doista i jest. Mogu ja tako napasti nekoga i viknuti da sam pripadnik neke skupine, a nisam i tako zamesti trag - kaže djevojka koju smo zbog zaštite njena identiteta nazvali Kristina.

Zagreb Pride, kojem su se djevojke obratile za pomoć, danas ima još detaljniji opis napadača.

- Zahvaljujemo svjedoku koji nam se javio, pa znamo kako homofob izgleda. Visok je 180 centimetara, mršave građe, ima kraću gustu crnu kosu i bio je obučen u bijelu majicu, na kojoj je pisalo "run" i "zagreb", kratke hlače, obične tenisice, a možda je imao bradu - kažu iz Zagreb Pridea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:41