KOBNI NOĆNI IZLAZAK

PRETUČENE SESTRE 'Ogorčene smo kaznom, a još više Željkom koji tvrdi da smo mi njega prve napale'

 Facebook

Presuda Prekršajnog suda u Zagrebu prema kojoj je sa 15 dana zatvora te 500 kuna sudskih troškova kažnjen Željko Raženj (26) izazvala je ogorčenje sestara Golub, Kimy (23) i Sare (19), a još ih je više osupnula Raženjeva tvrdnja o incidentu u taksiju 8. veljače: “Stojim kod svog iskaza jer ste vi prve udarile mene!”

- Željka mi je bilo mučno vidjeti. Iskreno, nisam ga ni prepoznala. Djelovao mi je jako loše. No šokiralo me što je bio hladan i uvjeren da smo mi njega prve napale. Prvom sucu Željko je rekao da je imao natečeno oko i ozljedu ispod oka, a sudac koji mu je odredio pritvor rekao je da nije imao vidljivih vanjskih ozljeda. Rastužuje i to što taksist tvrdi da smo i mi bile pijane. Tko zna što je on skrivao jer ga policajci nisu odmah mogli pronaći. Pijane nismo bile. Imamo liječničku dokumentaciju. A Željkovi prijatelji koji su s nama bili u autu nisu svjedočili u njegovu korist - osvrnula se na sudsku presudu za Jutarnji list Kimy Golub.

Previše zaljubljena

Željkov otac Zlatko Raženj od trenutka uhićenja sina ne može se smiriti, kako kaže, zbog medijskog linča.

- Moj sin ne bježi od odgovornosti, ali doživio je linč. U zatvoru je izgubio deset kilograma. Prvu noć u kući nakon izlaska iz pritvora oka nije sklopio. Iz zatvorskog grotla jutro poslije odmah je otišao na posao. Javio se gazdi koji je bio korektan. Rekao mu je: ‘Cijenim te kao radnika. No stani pred 80 drugih zaposlenika i objasni im svoj problem. Ako te prihvate, ostaješ’. Gazda je očito i sam svjestan da bi u protivnom rad u kolektivu u kojem nisi dobrodošao bio užasan. Prihvatili su ga svi.

Priznanje taksista

Bio je prihvaćen i u ćeliji koju je dijelio s deset pritvorenika jer je druga strana zadavala niske udarce i otišla u ekstrem. Nije sve bilo onako kako uvjeravaju. Zbog svega sam od Željka zatražio dostojanstvo. Ta djevojka je u njega bila previše zaljubljena - kaže za Jutarnji list otac osuđenog mladića za kojeg Kimy Golub tvrdi da joj je pokušao iskopati oči dok je Saru navodno dodirivao.

Cijeli incident u taksiju sam taksist N. K. (41) doživio je drukčije.

- Tijekom vožnje iza sebe sam čuo galamu. Putnike sam pokušao smiriti. Svi su bili pod utjecajem alkohola. Neki su mi govorili da stanem, a neki da vozim dalje. Kad mi se ukazala prilika, stao sam. Dečke sam odvezao kući. Bili su pristojni i platili mi. Sara je galamila cijelim putem, a kad sam stao na Rudeškoj, vidio sam ogrebotinu i krv iznad očiju druge cure - rekao je taksist u sudnici i priznao da nije zvao policajce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:01