KOBNI ISHOD SVAĐE

Pretukao ga zbog 200 kuna, žrtva zadobila prijelom rebara s pomakom i umrla četiri dana poslije

Božidaru L. (56) liječnička pomoć pružena je u KB-u Dubrava te je otpušten iz bolnice. Nakon nekoliko dana je iskrvario
 Google Maps

Je li 200 kuna bilo vrijedno da Božidar L. (56) skonča život u kući na Laslovskom putu u zagrebačkoj Dubravi 13. lipnja prošle godine? Zasigurno nije.

No sad će se rasvjetljavanjem svih okolnosti tog događaja pozabaviti zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Tomislava P. (34), koji živi samo nekoliko stotina metara dalje i koji je osumnjičen da je Božidaru nanio teške tjelesne ozljede 9. lipnja oko 2 sata poslije ponoći.

Svemu je "kumovao" alkohol i posrijedi su, čini se, kako se to obično kaže, "pijana posla", a sve je počelo kad je osumnjičeni s još jednim muškarcem u gluho doba noći došao pred vrata Božidarove kuće.

Svađa ispred kuće

Božidar je bio ispred kuće u društvu svojih trojice prijatelja i zapodjenula se svađa oko 200 kuna duga koji je navodno Božidar dugovao Tomislavu. Sukob je eskalirao i u jednom trenutku 22 godine mlađi Tomislav udario je šakom u glavu Božidara koji je pao na leđa i glavom i tijelom udario o tlo. Ali pri padu je Božidar slomio šest do osam rebara, što su ustanovili liječnici u KB-u Dubrava, gdje ga je prevezla Hitna pomoć. Osim toga, ustanovljeno je da ima krvni podljev kože glave, trupa i svih udova.

Prošao bi i gore da prisutni nisu zaustavili Tomislava i spriječili ga da i dalje udara Božidara. I dok se ozlijeđenom Božidaru pružala pomoć u KB-u Dubrava, netko je pozvao policiju koja nikoga nije zatekla, a Božidar je nakon pružene liječničke pomoći otpušten na kućnu njegu. Policija je namjeravala s njim obaviti razgovor, ali to se nije dogodilo.

U srijedu ujutro 13. lipnja Božidar je preminuo od ozljeda u kući ispred koje je napadnut, iskrvario je zbog prijeloma rebara s pomakom. Policija je istraživala taj događaj i 28. prosinca podnijeli su županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog sumnje da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo "teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti", za što ga sad tereti i tužiteljstvo u istražnom rješenju.

Razišli se

Kako smo neslužbeno doznali, s obzirom da su se sudionici događaja razišli nakon što se dogodio sukob u Božidarovoj kući, tužiteljstvo mora na temelju iskaza rekonstruirati što se događalo ispred Božidarove kuće. Riječ je o nesvakidašnjoj tučnjavi sa smrtonosnim posljedicama, a sve otežava činjenica da istraga počinje više od sedam mjeseci nakon događaja i tko zna što i kako će događaj interpretirati okrivljeni i ostali sudionici sukoba.

Osim toga, trebat će ustanoviti zašto je unatoč teškim ozljedama 56-godišnji Božidar L. otpušten iz KB-a Dubrava te je li on sam inzistirao da ga puste na kućnu njegu nakon pružene liječničke pomoći. Moguće je također da pri pregledu u bolnici liječnicima ništa nije ukazivalo na mogući fatalni ishod za Božidara koji je, kako doznajemo, već imao problema s alkoholom.

Pokušali smo u ponedjeljak na mobitel dobiti i Tomislava L. koji živi samo nekoliko stotina metara od mjesta gdje se dogodio sukob, ali nije bilo moguće uspostaviti vezu s brojem koji koristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:27