U POLA BIJELA DANA

PREVARANTI HARAJU ZAGREBOM Lažne maserke upale umirovljeniku u stan i ukrale mu više od pola milijuna kuna

 
Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Prevaranti po Zagrebu ne miruju. Osim lažnih policajaca i bankara čijim (ne)djelima svjedočimo iz dana u dan, i koji se često domognu na desetke tisuća kuna od naivnih građana, jučer u pola bijela dana meta misterioznih maserki bio je 82-godišnji Zagrepčanin. Tom vremešnom umirovljeniku su između 15 i 16 sati jučer na vrata stana pokucale dvije nepoznate ženske osobe.

Nakon kraćeg "zašprehavanja", naivni čovjek nije posumnjao u prevarne namjere osoba koje ima ispred sebe. Predstavile su mu se kao maserke koje po kućama masiraju osobe starije životne dobi.

Umirovljenik ih je pustio u stan i nažalost, prekasno, shvatio da su maserke temeljito istražile njegov stan te mu odnijele preko pola milijuna kuna.

Nakon što je uočio da u sobi ima ispreturan ormar, obratio se za pomoć policiji koja je u stanu napravila očevid i izuzela sve tragove koje su prevarantice eventualno ostavile.

Inače, prije toga u Čakovečkoj ulici oko 13.30 sati nepoznata osoba je od 67-godišnje žene uzela nekoliko tisuća kuna i nestala. Posjet nepoznatog prevaranta uslijedio je nakon što se ženi najavio prethodno na telefon da dolazi, a pritom joj se, kažu iz PU zagrebačke, predstavio kao službena osoba.

A oko podne, dvije nepoznate žene "operirale" su i na Trgu Ivana Kukuljevića. Došle su do stana 76-godišnjaka kojem su ponudile na prodaju masažer. Nakon što ih je on pustio u stan, jedna je pred njim ga upoznavala sa čarima masažera, dok je druga pronjuškala po njegovu stanu te mu uzela novac i nakit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:13