'PRODALE' JOJ PRIČU

PREVARANTICE OTELE 3200 EURA JADNOJ UMIROVLJENICI Baka Katica: Srce će mi eksplodirati od tuge, taj novac mi je bio za crne dane'

 Darko Imbriša / Podravski list

ĐURĐEVAC - Umirovljenica Katica Babec (77) iz Novog Virja kod Đurđevca nova je žrtva uigranih prevarantica. One su oko devet sati ujutro bakici „prodale“ priču o lažnim novčanicama te joj tako ukrale ušteđevinu od 3200 eura.

Prevarantice su najprije nazvale baku Katicu te se predstavile kao bankarke koje će se pobrinuti uz pomoć volonterki da 77-godišnjakinja zamijeni „nevažeće“ eure. Vrlo brzo nakon poziva, mlađa djevojka se pojavila na vratima bake Katice koja joj je predala svoju ušteđevinu od 3200 eura. Tek za pola sata 77-godišnjakinja je shvatila da je žrtva prijevare te da je ostala bez svoje ušteđevine koju je čuvala u slučaju da onemoća i završi u staračkom domu.

- Sama sam na sebe srdita kaj sem nasjela na njihov trik. U prvom trenutku kad je žena koja me zvala spomenula volonterku, nesem ni slutila kaj mi se sprema. Kad sem predala novce, otišla sem klati pišćence i tad mi je sinulo da su me zaribale – priča nam vidno potresna baka Katica.

Dok smo s njome razgovarali, baka Katica još je bila krvavih ruku od klanja piceka, od šoka se nije uspjela ni oprati od krvi.

Prevarantice su, uvjerena je Katica Babec, dobro znale da ima nešto malo ušteđevine pa pretpostavlja da su im suradnice žene od kojih je na svom kućnom pragu kupovala odjeću. Baka Katica živi sa sinom, ali njega nije bilo kod kuće kad su prevarantice ostvarile svoj naum.

- Sigurno su znale da njega nema doma. To su one morale malo duže planerati i čekale su priliku da bum sama. Srce mi se hoće raspući od tuge. Ti novčeci su mi bili za crne dane. Kaj da vam velim. Još kad se sjetim da sam prije nekoliko let ostala i bez 24.000 kuna koje sem imala v štedni zadrugi. Tam sem dela 26.000 kuna, a nakon kaj je zadruga propala dobila sem samo 2000 kuna. I s čim bum sad plaćala staračkog doma ak' obetažam – kroz suze nam je rekla Katica Babec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 19:33