TEŠKA NESREĆA NA A1

Prevrnuo se autobus, jedna osoba poginula, više ozlijeđenih: Autocestu otvorili za promet

Promet na autocesti A1 između čvora Brinje i čvora Ogulin u smjeru Zagreba je prekinut zbog prometne nesreće

Prevrnuti autobus na A1

 Robert Fajt/Cropix

Promet na autocesti A1 između čvora Brinje i čvora Ogulin u smjeru Zagreba je prekinut zbog teške prometne nesreće u kojoj se prevrnuo autobus albanskih registracija. Dojava je o nesreći je zaprimljena u 23:43.

Smrtno je stradala jedna osoba, dok je njih sedam je ozlijeđeno. Ozlijeđeni su prevezeno u bolnice u Ogulinu i Karlovcu. Kako doznajemo iz PU Ličko-senjske poginuo je putnik, 41-godišnji državljanin Albanije. Vozač je teško ozlijeđen i prevezen je u karlovačku bolnicu.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image

Autobus koji se prevrnuo na A1

Kako kaže u priopćenju PU-ličko senjska, nesreća se dogodila kada je 58-godišnji albanski državljanin upravljao autobusom albanskih nacionalnih oznaka i iz za sada neutvrđenog razloga skrenuo udesno, udario u ogradu, zarotirao se i prevrnuo se na lijevi bok.

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 9 putnika i vozač, kaže policija. Kako su nam potvrdili u OKC Ličko-senjske, očevid je još u tijeku.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image

Autobus koji se prevrnuo na A1

Nesreća se dogodila na 112. kilometru autoceste iz smjera Splita prema Zagrebu, nedaleko od Otočca. Autocesta je prvo bila zatvorena u oba smjera, a jutros je otvoren za promet jedan trak autoceste u smjeru Zagreba, dok je autobus premiješten na zaustavni trak. Ograničenje brzine je 40. U smjeru Splita je autocesta sad u potpunosti otvorena za promet.

image

Prizor s mjesta nesreće

Jutarnji/
image

Prizor s mjesta nesreće

Jutarnji/
image

Prizor s mjesta nesreće

Jutarnji/
image

Prizor s mjesta nesreće

Jutarnji/

OB Karlovac: Starija gospođa je u teškom stanju

Svi stradali u autobusnoj nesreći u Brinju su albanski državljani, jedna je poginula osoba, ozlijeđeno ih je devetoro, od čega su šestero teško, dok je troje prošlo s lakšim ozljedama. U Ogulinu ih je u bolnici hospitalizirano četvero, u Općoj bolnici Karlovac petero, potvrdili su nam ravnatelji tih ustanova.

- Zaprimili smo četiri pacijenta, od toga tri teško, jedna osoba lakše ozlijeđena. Od troje teško ozlijeđenih jedna osoba, radi se o starijoj gospođi, je u kritičnom stanju, vidjet ćemo što će biti u sljedećim satima. Još jedna osoba je na odjelu Intenzivnog liječenjam drugo dvoje na Kirurškom odjelu na opservaciji. Dobro se oporavljaju - rekao nam je ravnatelj bolnice u Ogulinu, dr. Davor Vukelja.

Ravnateljica OB Karlovac dr. Ivana Kovačić kaže da nitko od petero muškaraca srednje životne dobi koje su zaprimili tamo nije životno ugrožen.

- Trojica imaju teške tjelesne ozljede, jedna od njih malo teže, ali svi su van životne opasnosti, nije bilo potrebe za intenzivnim nadzorom. Dvoje lakše ozlijeđenih su također na odjelu. Svi su osobe srednje životne dobi - potvrdila ja ravnateljica Kovačić. (Mario Pušić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:52