ZLOČIN U KOPRIVNICI

Preživio je tri moždana udara, a sada bi mogao postati jedan od najstarijih pritvorenika u Hrvatskoj

Na ispitivanje je doveden 83-godišnji Alojz Mazurek zbog sumnje da je u srijedu ujutro usmrtio svoju bivšu suprugu Slavicu (79)
 Cropix

- Osumnjičeni još nije doveden, ali mora biti tijekom četvrtka ispitan u tužiteljstvu - rekao nam je Darko Galić, zamjenik varaždinske županijske državne odvjetnice i glasnogovornik tužiteljstva na pitanje je li na ispitivanje doveden 83-godišnji Alojz Mazurek zbog sumnje da je u srijedu ujutro u obiteljskoj kući u koprivničkoj Omladinskoj ulici 13 hladnim oružjem usmrtio svoju bivšu suprugu Vjekoslavu-Slavicu (79).

Kako smo doznali osumnjičeni je u teškom zdravstvenom stanju jer je prebolio tri moždana udara, a supružnici su se formalno razveli navodno zbog sukoba oko podjele imovine, iako su ih susjedi viđali u ulici.

- Ja sam u srijedu zadnja doznala što se to dogodilo u našoj ulici. Znala sam ih iz viđenja, ali nisam puno znala o njihovim međusobnim odnosima, jer sam zadnje dvije godine zaokupljena čuvanjem unuka - rekla nam je jedna stanarka Omladinske ulice koja stanuje nekoliko kuća dalje od kuće u kojoj su iako rastavljeni zajedno živjeli bivši supružnici.

Prema pričama te i nekih drugih susjeda policija je često dolazila zbog svađa supružnika, ali kad su posjednji puta prije jučer vidjeli na intervenciji u njihovoj kući nisu se mogli sjetiti.

Što je bio povod tome da Alojz Mazurek hladnim oružjem usmrti svoju bivšu suprugu tek treba ustanoviti istraga. Kako smo doznali supružnici su neko vrijeme živjeli u Njemačkoj.

Nakon uhićenja Alojz Mazurek doveden je na kriminalističko istraživanje u policiju, potom predan pritvorskom nadzorniku, a istragu protiv njega vodi varaždinsko županijsko državno odvjetništvo.

Osumnjičenik je ispitan u DORH-u, a sutra će se donijeti odluka o istražnom zatvoru, potvrdio nam je Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:32