PIJANI ANTIFAŠIST

'PRIBLIŽI MI SE I MLATNUT ĆU TE LETVOM!' Hrvatski branitelj susjedima prefarbao ustaško 'U'

Uzeo je kanticu crne boje, prekrio zlokobno bijelo “U” te drvenom letvom napao susjeda

Jedno stilizirano ustaško “U” na drvenom dvorišnom plotu bilo je razlog neviđenog incidenta u Kloštru Podravskom kod Đurđevca.

Prekršajna prijava

Upravo to slovo u imenu “Rudi” toliko je razljutilo susjeda (58), inače hrvatskog branitelja, da je usred bijela dana, oko podneva, uzeo kanticu crne boje i odlučio prekriti baš to zlokobno bijelo “U” s prijetećim ušesima.

Prilikom “ličilačkih radova” na dvorišnoj ogradi u Ulici 1. svibnja u Kloštru Podravskom susjed je usput i pošteno izvrijeđao 25-godišnju vlasnicu, kojoj je prijetio da će je udariti drvenom letvom ako mu se približi. Žena ga je upozoravala da ne farba njezinu ogradu, ali nije pomoglo.

Nakon što je obavio posao, otišao je kući. No, nešto mu nije dalo mira pa se nakon sat i pol vratio na “bauštelu”. Tada je odlučio crnom bojom prefarbati i kućni broj. Kad mu se 49-godišnji vlasnik odlučio napokon suprotstaviti, napao ga je drvenom letvom. Zbog fizičkih prijetnji vlasnici imanja pozvali su policajce koji su branitelju izmjerili 2,4 promila alkohola, pa je završio u postaji do otrežnjenja. Protiv njega je podnesena prekršajna prijava.

Rođenje Rudija

Bijeli natpis na ogradi izrađen je prije godinu dana, kad su vlasnici dobili prinovu, pa su im prijatelji prema kloštranskoj tradiciji čestitali rođenje sina.

- Ogradu ionako namjeravamo obnoviti jer je u lošem stanju i da nam susjed nije fizički prijetio, ne bismo zvali policiju - rekli su vlasnici imanja na kojem se dogodio obračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:52