TUGA U GORSKOM KOTARU

Prijatelji se opraštaju od tragično poginulih radnika HAC-a: ‘Napustila nas je legenda i ljudina‘

Dvojica radnika Hrvatskih autocesta, izgubila su život u srijedu oko 9,20 sati na autocesti A6 kod čvora Stara Sušica

Dario Mance i Josip Čop

 Cropix/Privatna arhiva

Nakon tragične pogibije dvojice radnika HAC-a na autocesti Rijeka - Zagreb između tunela Podvugleš i Čardak, na društvenim mrežama se od 31-godišnjeg Darija Mancea iz Skrada i 44-godišnjeg Josipa Čopa iz Lokava opraštaju prijatelji i poznanici.

Na Facebook stranici Lokve Ribiči tako je objavljena dirljiva posveta Josipu koji je bio strastven ribič.

‘Da, istina je...

Koliko god s knedlom u grlu priželjkivali da nije, i koliko god scenarij zvučao nemoguć‘... Je.

Danas nas je napustila legenda, veliki čovjek, šaranaš, ribolovac, otac, muž i ljudina - naš Josip Čop -Čopsy.

U stravičnoj nesreći koja je pogodila njega i kolege dok su obavljali rutinski posao, naš Joža i njegov kolega izgubili su živote.

Ovim putem, u ime vodstva kluba, upravnog odbora te svih članova i simpatizera kluba, te u svoje osobno ime izjavljujem najiskreniju sućut obiteljima.

Obitelj je zatražila tihu sućut.

Joža, počivao u miru, neka ti je laka hrvatska gruda i bistro na vječim vodama!‘, stoji u objavi ribičkog kluba.

Podsjetimo, dvojica radnika Hrvatskih autocesta, izgubila su život u srijedu oko 9,20 sati na autocesti A6 kod čvora Stara Sušica, kada je punom brzinom na njih naletio teretnjak sisačkih oznaka. Treći radnik, njihov kolega, pred čijim su se očima odvile nemile scene, pukim je slučajem neozlijeđen. Naime, u kobno vrijeme trojca djelatnika HAC-a radila su svoj posao privodeći ga kraju.

Kao i svaki put do tada, ophodarsko su vozilo uredno zaustavili u zaustavnom traku te ga označili čunjevima i potrebnim oznakama. Nakon završetka posla dvojica su radnika počela sakupljati čunjeve, a treći je bio ispred vozila. Međutim, u tom je trenutku, nakon sat i 48 minuta vožnje od istarskog Kanfanara, propisnom brzinom kretanja u desnom traku naišao teretnjak sisačke tvrtke i pritom u blagom desnom zavoju naletio na HAC-ovo vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:42