NESTAO SINOĆ

PRIJATELJI SU ČULI DA JE NEŠTO PALO U MORE Pronađeno tijelo Austrijanca (44) koji je pao ili skočio s Paškog mosta

U potrazi za 44-godišnjakom angažirani su policijski brod, ronioci Interventne jedinice PU Zadarske i brod Lučke kapetanije Zadar, u koordinaciji sa Centrom za traganje i spašavanje Rijeka.
 Ivo Ravlić/CROPIX

NOVO 12:07 - U subotu ujutro, nešto poslije deset sati, u Ljubačkom zaljevu pronađeno je beživotno tijelo 44-godišnjeg austrijskog državljanina za kojim se, nakon što je u petak navečer primijećeno da je pao ili skočio sa Paškog mosta, intenzivno tragalo. Iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva u subotu je potvrđeno da je iz zrakoplova Obalne straže, na poziciji u blizini Ljubačke plaže, uočeno beživotno tijelo koje pluta površinom mora, gdje su ubrzo stigli djelatnici Lučke ispostave Starigrad - Paklenica. Oni su tijelo izvukli na palubu i potvrdili da se radi o nestalom austrijskom državljaninu, koji je najvjerojatnije preminuo uslijed posljedica skoka sa Paškog mosta.

Dojavu o skoku muške osobe sa Paškog mosta je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) zaprimila u petak oko 21 sat. Akcija traganja i spašavanja od petka navečer je koordinirana je sa Lučkom kapetanijom Zadar, ispostavom Starigrad - Paklenica, te je poslana i policijska kopnena ophodnja koja je potvrdila kako je muška osoba skočila sa mosta, i da je riječ o austrijskom 44-godišnjem državljaninu C.K. Angažirano je najbliže privatno plovilo koje pretražilo područje u blizini mosta, no bez rezultata, u potragu je upućeno i plovilo pomorske policije, te zrakoplov Obalne straže iz kojeg je tijelo u subotu ujutro uočeno u Ljubačkom zaljevu.

Policijskom obradom utvrdit će se sve okolnosti nesreće.

Austrijanac je navodno s prijateljima bio u kafiću u blizini Paškog mosta, kada je odlučio izaći na zrak. Nije se vratio pa su ga prijatelji pošli tražiti, a onda su čuli nešto poput pljuska vode, kao da je nešto palo u more, javlja Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:22