NASILJE NAD ŽIVOTINJAMA

Prijavili ga susjedi zbog mučenja životinja: Mačka je stavio u plastičnu vrećicu i bacio u cisternu

ZADAR - Zbog osnovane sumnje da je u petak uhvatio mačka, stavio ga u plastičnu vrećicu i ubacio u cisternu za vodu kraj nekadašnje škole u Bogatniku, nad 62-godišnjim Đurom M. provedeno je kriminalističko istraživanje te je Općinskom državnom odvjetništvu protiv njega podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela mučenje životinje. Bogatnik je na obrovačkom području, a mačka su po dojavi susjeda prijavljenog muškarca u subotu spasili policajci Policijske postaje Obrovac.

- Susjedi su 62-godišnjaka prijavili zbog bacanja mačke u školsku cisternu duboku oko 3,5 metra. Unutra nema puno vode, ali je poklopac cisterne bio zatvoren, pa je mačka iznutra očajnički mjaukala. Policajcima su po dolasku mještani donijeli ljestve koje su spustili unutra, mačak se popeo uz njih i prestrašeno pobjegao - kazali su iz PU zadarske.

Vjerojatno je riječ o životinji bez vlasnika, a zadnjih dana je nitko nije vidio u zaseoku u kojem ne živi veliki broj povratnika.

Janja M., Đurina supruga, tvrdi kako njezin muž nije uhvatio mačku niti je bacio u gusternu te da je riječ o podmetanjima susjeda.

- Vlada velika zavist i ljubomora među ljudima. Mi živimo skromno, uzgajamo ovce i u nikoga se ne diramo. No uvijek ima nekih trzavica, a mislim i da znam koji susjed nam želi napakostiti. Iznenadilo me i presjeklo kada je došla policija. Pomislila sam najprije da se dogodilo nešto mojoj djeci koja žive u inozemstvu. Nema govora da bi mi mučili životinje, ni ja ni Đuro. Mi imamo dvije mačke i pse. Hranimo ih i brinemo o njima. Nekada nahranim i mačke lutalice jer držim da onaj tko ne voli životinje, ne voli ni ljude. Ne znam tko je mačku ubacio u cisternu, a sada zbog takvih gluposti moj muž mora hodati po sudovima - kazala nam je Janja dok njezin muž nije bio kod kuće jer je čuvao ovce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:45