NESREĆA U PULI

Prijavljen političar koji je usmrtio pješakinju: Bila je na kolniku, on nije obratio dužnu pažnju

Prednjim dijelom automobila je naletio na 69-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza
Nesreća u Puli
 Goran Šebelić/Cropix

Protiv 82-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u ponedjeljak naletio i usmrtio pješakinju u Puli, državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, potvrdila je u utorak Policijska uprava istarska.

Prema podacima policije, nesreća se dogodila u ponedjeljak u 15,35 sati u Stankovićevoj ulici u Puli, u blizini tamošnje osnovne škole.

Osamdesetdvogodišnji vozač Hyundaija pulske registracije, dolaskom na raskrižje s Ulicom Rimske Centurijacije nije obratio dužnu pažnju na pješake koji su već stupili na kolnik, te je prednjim dijelom automobila naletio na 69-godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza, navela je policija.

Od siline udarca žena je pala na kolnik i umrla na mjestu nesreće. Tijelo poginule pješakinje prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Iako policija nije objavila identitet vozača, dugogodišnji vijećnik u Skupštini Istarske županije te osnivač i predsjednik stranke Zeleni savez Josip Anton Rupnik potvrdio je jučer da je on bio za upravljačem automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:12