NIJE BILO OČIŠĆENO

Prije 10 godina gospođa Branka slomila je nogu na snijegu. Sada joj Grad mora platiti 24.500 eura

Zbog zadobivenih ozljeda imala je ozbiljne zdravstvene probleme

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Grad Varaždina morat će gospođi Branki, prema nepravomoćnoj presudi, platiti čak 24.500 eura jer se teško ozlijedila u padu na poledici i snijegu na neočišćenom nogostupu, piše Danica.hr.

Zanimljivo, presuda je donesena danas (31. siječnja), a kobni pad dogodio se također 31. siječnja, ali prije točno deset godina, oko 8 ujutro u Supilovoj ulici u Varaždinu.

Branka je kao pješakinja tog jutra pala na nogostupu Supilove ulice koji nije bio očišćen od snijega te je u tužbi protiv Grada navela kako je u toj “nezgodi tjelesno i duševno stradala i zadobila prijelom desne potkoljenice”.

Sudsko-medicinski vještak ustanovio je kako je gospođa “zadobila spiralni prijelom donjeg dijela desne koljenične kosti i poprečni prijelom maleola lisne kosti uz pomak ulomaka jer je pala na nogostupu na ledu”. Liječnik hitne prisjetio se kako je tog jutra padala ledena kiša pa je bilo čak 14 lomova.

No, nakon mjesec dana kod pacijentice je nastala duboka venska tromboza desne noge zbog čega je bila hospitalizirana te je završila na dugotrajnoj terapiji lijekovima. Nakon što je prijelom zarastao, odstranjen joj je osteosintetski materijal iz noge, ali je tada došlo do infekcije operativne rane.

Rana je uz terapiju antibioticima zarastala dva mjeseca. Medicinski vještak naveo je u nalazu kako je “zbog zadobivenih ozljeda kod tužiteljice došlo do povrede tjelesnog i duševnog zdravlja“.

Sudac je u srijedu dosudio da Grad mora gospođi Branki platiti 14.500 eura odštete te 10.000 eura za troškove postupka.

Presuda je nepravomoćna i Grad Varaždin se na nju može žaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:57