IZNENADNI NAPAD

PRIJETILI ODVJETNICI PA JOJ UNIŠTILI URED 'Recite Nadramiji da pazi s kim se zaje...'

Odvjetnici Vlatki Nadramiji maskirani manijaci upali u ured i počeli razbijati

Recite Nadramiji da pazi s kim se zaje.... - stravična je poruka koju su u ponedjeljak oko 15.50 sati u odvjetničkom uredu u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici odvjetnici Vlatki Nadramiji izrekla dvojica nepoznatih divljaka, i to nakon što su prethodno demolirali uredski inventar bejzbolskim palicama.

Nakon upozorenja otrčali su niz ulicu izgubivši se u gradskoj vrevi, a osim što nadzorne kamere na institucijama oko zgrade gdje se nalazi odvjetnički ured nisu od prevelike koristi, dvojac je bio maskiran od glave do pete, a na rukama je imao navučene rukavice. Ulaz u stambenu zgradu se zaključava pa su napadači pozvonili jednoj od susjeda i rekli joj da je poštar.

Ona ih je pustila u zgradu i gledala kroz špijunku, ali nikoga nije vidjela. Potom su se popeli na drugi kat i pozvonili na vrata.

Druga odvjetnica je otvorila vrata i tada je krenuo krš i lom. Odgovor na pitanje tko su i odakle to upozorenje odvjetnica Vlatka Nadramija ne zna jer, kako kaže, ne bavi se kaznenim pravom već klasičnim parnicama i ovrhama.

- U šoku sam da se tako nekom odvjetniku može prijetiti. Strah me za vlastiti život. Ne znam tko bi to bio. Nemam ni jedan kazneni predmet iza sebe, a nemam ni neprijatelje. Sve je izgledalo kao da je možda netko nekoga platio da me zastraši, a sada ima li netko od sukobljenih strana mojih klijenata s tim veze, ne znam. Inače, ne vodim niti jednu osobnu parnicu. A prizor divljaštva nepoznatih muškaraca u ranim 20-ima ne izlazi mi iz glave - priča nam prestravljena odvjetnica Vlatka Nadramija, čija su vrata kancelarije otvorena za sve.

Nakon što je kolegica otvorila vrata ureda, napadači su počeli razbijati kompjutore, stol, lampe, telefone.

- Čula sam u susjednoj sobi buku pa sam ušla. Oni nisu znali tko sam ja, odnosno kako izgleda osoba kojoj su uputili poruku. Nakon razbijanja, a po izlasku iz ureda na stubište, izrekli su jezivu rečenicu. U međuvremenu već sam bila pozvala policiju, koja je brzo došla. Oni su odjurili niz stepenice nap - pojasnila je još odvjetnica koja je gotovo 13 godina u odvjetničkim vodama i nikada nije primila bilo kakve prijetnje ili upozorenja.

Na upit je li ikad bilo negodovanja nezadovoljnih klijenata, bez obzira na nešto blažu domenu prava kojom se bavi, Vlatka Nadramija kaže da ovrhe koje se provode nemaju drastične iznose, ali da je svojedobno “bilo ljudi koji su bili bijesni kad ih se ovrši, no ništa strašno”.

Pred istražiteljima je izazov otkriti počinitelje. Pretražuju objekte okolnih zgrada u potrazi za videonadzorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:05