ONLINE PRIJETNJA

Prijetio smrću crikveničkim policajcima, pronađen u roku od dva sata i uhićen

Istražni zatvor je zatražen nakon ispitivanja osumnjičenika kojega je policija prijavila za prijetnje, ali i kazneno djelo lažne uzbune

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

U istražnom zatvoru završio je 39-godišnjak koji je e-mailom prijetio smrću crikveničkim policajcima i lažno prijavio da je na policijska vozila postavio bombu.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je da je istražni zatvor zatražilo nakon ispitivanja osumnjičenika kojega je policija prijavila za prijetnje, ali i kazneno djelo lažne uzbune

U tužiteljstvu pojašnjavaju da je 39-godišnjak 21. siječnja elektroničkom poštom poslao poruku na adresu policijske postaje u kojoj prijeti smrću policijskom načelniku i službenicima te policijske postaje. Uz to, lažno je naveo da je postavio bombu na policijska vozila ispred policijske postaje.

Nakon njegove poruke su djelatnici protueksplozivnog odjela pregledali vozila i utvrdili da je prijava lažna. Riječ je o policijskoj postaji u Crikvenici, a osumnjičeni je, kako se doznaje, pronađen na crikveničkom području u roku od dva sata i uhićen.

Sudac istrage riječkog Županijskog suda istražni zatvor odredio mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 05:38