KOŠTAO GA ALKOHOL

Prijetio ukućanima pa mu na vrata banula policija i otkrila 15 stabljika marihuane

Sisački tužitelji ga terete za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i traže godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje

Ilustracija

 PUZ

Da lanjskog lipnja Anel K. (34) nije prijetio ukućanima sa 1,44 promila alkohola u krvi pa je intervenirala policija, možda se nikada ne bi otkrila njegova privrženost botanici.

Upućene prijetnje smrću članovima obitelji bile su okidač da u njegov dom kroči sisačka policija koja je otkrila usput da je posadio veći broj sjemenki Cannabis sative koje je marljivo zalijevao i uzgajao. Od ukupno 15 biljaka koje su dosegle visinu od 2 do 25 centimetara, u pet njih je utvrđeno da sadrže više od 0,3% tetrahidrokanabinola koji se, kao djelatni sastojak marihuane, nalazi na Popisu psihotropnih tvari.

Sisački tužitelji ga terete za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i za njega traže godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

- Taj dan sam se posvađao sa stricem i bratićem kad sam pijan došao kući. Uzeo sam sjekiru i noževe te počeo razbijati predmete po dvorištu. Majka, otac i sestra su me pokušavali smiriti, ali im nisam prijetio. A te biljke koje sam posadio... to je industrijska konoplja i dobio sam ih u Zagrebu kada je politička stranka SDP dijelila sjemenke u vrećicama - branio se u tužiteljstvu okrivljeni.

Međutim iz zapisnika o vještačenju Centra za forenzična vještačenja Ivan Vučetić proizlazi da je u pet uzoraka pronađeno više od 0,3% tetrahidrokanabinola koji predstavljaju konoplju - marihuanu. Dok je za (pre)ostale oduzete biljke utvrđeno da su bile (pre)mlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:40