VRUĆE GLAVE

Primitivce koji su išarali pravoslavnu crkvu spasilo to što nadzorne kamere još ne rade

Vinkovci, 240510.U Borovu naselju u ulici Vile Velebite nepoznati pocinitelj je na fasadi pravoslavne crkve Sv. Stefana ispisao grafite neprimjerenog sadrzaja.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

VUKOVAR – Na pročelju pravoslavne crkve Sv. Stefana Dečanskog u vukovarskoj četvrti Borovo naselje 'osvanuli' su neprimjereni grafiti - veliko slovo 'U' i dva kukasta križa ispisana crnim sprejem.

Grafite je prije jutarnje službe, u ponedjeljak, uočio protojerej Slobodan Blažić. Policija je obavila očevid, a počinitelj je zasad nepoznat.

Nadzorne kamere na crkvi - čija je gradnja, manastirskog tipa, tek nedavno dovršena - još nisu u fukciji. Protojerej Blažić kaže da sličnih, niti bilo kakvih drugih provokacija dosad nije bilo, osim što je 2005. godine na parceli u Ulici Vile Velebita prepiljen križ kojim je bilo obilježeno mjesto gdje je tada tek trebala početi gradnja današnje crkve. Počinitelj je do danas ostao nepoznat.

Inače, pravoslavna crkva u četvrti Borovo naselje većim je dijelom, prema riječima protojereja, građena sredstvima iz državne blagajne Hrvatske, pa i uz pomoć Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, dok je manji dio sredstava prikupljen od oko 1.500 pravoslavnih vjernika u spomenutoj vukovarskoj četvrti i iz Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:23