OKRŠAJ KOD DRAGANIĆA

Pripadnik ATJ Lučko koji je sudjelovao u pokušaju iznude udaljen s dužnosti, predan pritvorskom nadzorniku. Prijavljen i on i zvijezda serije 'KT2'

Leon Lučić, Andrija Vrhovac
 Bruno Konjevic / CROPIX, FACEBOOK

O slučaju pokušaja iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) u kojoj su sudjelovali bivši policajac i zvijezda serije 'Krim tim 2' Leon Lučić (48) te pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac (35) u nedjelju se oglasila karlovačka Policijska uprava, koja u priopćenju, ne navodeći pritom ničiji identitet, već samo njihovu životnu dob, otkriva da su Lučić i Vrhovac sada i službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede te da je Vrhovac udaljen iz službe i predan pritvorskom nadzorniku.

- U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju, navodi policija u priopćenju pa nastavlja:

- Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen.

Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe, navodi karlovačka policija.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije, zaključuje karlovačka policija napominjući da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Kao što smo izvještavali, Lučića i Vrhovca tereti se za pokušaj iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D., a koji je na primopredaju novca došao u društvu bivšeg MMA borca Mirka Šintića, koji je pak u tučnjavi koja je izbila teško ozlijedio Lučića.

Na karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu Hini je potvrđeno da je zamjenica ODO Josipa Bešlić nakon saslušanja predložila istražni zatvor "zbog mogućnosti utjecaja na sudionike i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela".

O tome će odlučiti sudac istrage Ivan Perković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:49