DRUMSKI TANGO

PRIPADNIK DIJASPORE IZGUBIO ŽIVCE U ĐEVRSKAMA Američki Hrvat mlatio policajca letvom pa ga pošpricao insekticidom

Povratnik je izgubio živce nakon što su ga zaustavili policajci iz prometne ophodnje na lokalnoj cesti u mjestu Đevrske
 Boris Kovačev/CROPIX

Petra Pavića (64), američkog Hrvata s prebivalištem u selu Krnjeuve kod Kistanja i boravištem u Sjedinjenim Američkim Državama, optužilo je Općinsko državno odvjetništvo u Kninu zbog ispada od prije tri godine kada se, tijekom posjeta djedovini, uhvatio u koštac s policajcem kojeg je izudarao štapom i poprskao sprejem za insekte.

Na teret mu se stavlja sprečavanje službene osobe u pokušaju obavljanja službene dužnosti koju je pritom i ozlijedio, a za što je predviđena i kazna višegodišnjeg zatvora.

Uspjeli ga svladati

Prema optužnici, Pavićev krimen datira od 29. srpnja 2012. godine, kada su ga policajci zaustavili na državnoj cesti D-59 u mjestu Đevrske u Opelu Vectri šibenskih oznaka. Odmah je počeo negodovati. Izašao je iz automobila naoružan 85 centimetara dugim drvenim štapom i sprejem za insekte.

Ometao je promet na dionici pa su mu policajci prišli i zapovjedili da odloži štap, no umjesto da ih posluša, Pavić je policajca sprejem poprskao po licu te ga štapom počeo udarati po potiljku i lijevom uhu, a onda i po rebrima.

Policajcu su pregledom u bolnici utvrđene lakše tjelesne ozljede u vidu razderotine kože uha i nagnječenja uha, hematoma grudnog koša. Unatoč zadobivenim razderotinama, policajac je zajedno s kolegom uspio Pavića svladati i privesti u policijsku postaju u Kninu.

Uzaludni pokušaji

Tamo im se “pečalbar” predstavio kao neoženjeni Dalmatinac sa završenom osnovnom školom koji nikad nije bio osuđivan. Protiv njega su policajci nakon kriminalističke obrade početkom kolovoza podnijeli kaznenu prijavu. No tužiteljima Pavić nikad nije dao iskaz jer mu se više nije moglo ući u trag nakon puštanja na slobodu. Uzaludno su mu pokušali dostaviti poziv na adresi u Krnjeuvama pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti jer su bili uvjereni da je optuženik “svojim ponašanjem ostvario sva bitna obilježja kaznenog djela koje mu se stavlja na teret”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:48