DRAMA U SLAVONIJI

Pripiti vozač ignorirao znak ‘Stop‘ i krenuo gaziti policajca!

Nakon zaustavljanja vozač je izašao iz vozila i dao se u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix/Cropix

Dok je kontrolirao promet na području Općine Garčin, brodskog policajca sinoć je zamalo pregazio pijani vozač!

Bilo je to oko 21.30 sati kada je policajac pokušao zaustaviti nadolazeće vozilo. Koristio je pritom svjetleću pločicu natpisa ‘Stop policija‘, no vozač je to ignorirao te se odbio zaustaviti. Potom je pritisnuo papučicu gasa i krenuo autom na policajca koji je, srećom, pravovremeno skočio u stranu i izbjegao nalet auta.

- Policijski službenici su se odmah uputili s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima za navedenim automobilom koji su ubrzo zaustavili. Nakon zaustavljanja vozač je izašao iz vozila i dao se u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao, a budući da je vozač prilikom uhićenja pružao aktivan otpor policijski službenik je prema istome uporabio sredstva prisile - kažu iz PU brodsko-posavske koja je u postaji utvrdila da je riječ o 24-godišnjaku koji je, inače, odmah pao i alkotest.

Napuhao je 0.84 promila, a na sve su nesavjesnog vozača pregledali i liječnici i pritom konstatirali da nije ozlijeđen već da je itekako sposoban za kriminalističku obradu.

U konačnici su 24-godišnjaka policajci prijavili nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za prisilu prema službenoj osobi, a na sve to ga nije zaobišao ni optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:30